Lådan

Redaktion 10:50 16 Aug 2017

Den första andra gäst vi ser när vi kommer in på lådan är krögaren Tom Sjöstedt (Lilla Ego) med ett stort sällskap. En fin fjäder i hatten för vilken krögare som helst i stan, och vi slår oss förväntansfullt ner vid ett av långborden strax intill. 

Lådan som öppnade tidigt i våras är Flippin' Burgers-grundaren Jon Widegren andra etablering i Stockholm, och om det första fokuserar hårt på just burgare täcker lådan in allt möjligt som ryms i begreppet street food. Vi beställer in ett smakprov av samtliga rätter som finns på kvällens meny, vilket inte är så farligt som det låter då menyn består av ett fyrtal sliders, ett par vegetariska rätter samt några sides. Det finns inte en enda konstighet så långt ögat kan nå, utan krubb är det som erbjuds rätt och slätt.

Lådan Slider är en habil historia och för direkt tankarna till Flippin's puritanska burgare. S'N'S däremot är lite mer vågad och kommer med såväl chilimayo som shoestring fries ovanpå pucken. Och här tar vi en kort paus och lutar oss bakåt, den är nämligen helt sinnessjukt god – vi beställer genast en till. Även sidesen levererar på en hög nivå, men tar dessvärre slut något för fort och två alternativ stryks redan innan vi hinner ta backning på dem – vilket vi mer än gärna hade gjort av mac'n'cheese. 

Dryckesmässigt är öl egentligen ett självklart val då Lådan har ett tiotal mikrobrygder på tapp, men även grogg och rödpang finns till förmånliga priser.

Det är omöjligt att inte gilla Lådan utan vi kan bara lyfta på vår lilla ketchuphatt och konstatera att Flippins-Jon har gjort det igen, och samtidigt fått det att se så oerhört enkelt ut. 

Adress: 
Luntmakargatan 63
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: ons–tor 17-22, fre-lör 12-24.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2017.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!