Det har gått en våg av Baos genom Stockholm under sommaren, och i bräschen har bland annat EATs avknoppning EAT BAO gått.
På Moodgallerians innegård har vi under sommarmånaderna kunnat avnjuta ångade bröd med olika fyllningar för 55 kronor styck, ackompanjerade av salladssides och shakes med eller utan alkohol. Baosen finns med fyra olika fyllningar, och vi går lös på en samling med minst en av varje typ.
Klart bäst är Chinese BBQ Beef där hettan tar tag i läpparna så till den omilda grad att vi nästan, men bara nästan, inte behöver addera red rooster sauce (majo och sriracha). Även kycklingen är väl tilltagen i smakerna, och serveras med en koreansk kimchi som är i saltaste laget, även för att vara en kimchi.
Pork Bao hade kunnat få vara lite starkare i smaken, även om vi kanske känner så på grund av att våra smaklökar vid det här laget har domnat något. Samma gäller det enda vegetariska alternativet med dubbelfriterad tofu, och här skulle vi gärna ha sett ett eller ett par fler vegetariska variationer.
Som ett samlat helhetsbetyg hoppas vi emellertid att EAT förlänger, ja rentav permanentar, sin Baosatsning. Det här är för trevligt för att vara för sommaren exklusivt.
EAT BAO har öppet till och med den 11 september. Läs också vår recension av Barobao på Hornsgatan.