Barobao

Redaktion 10:32 19 Aug 2015

Vi har anat en trend i Stockholm på senare tid, då alltfler ställen har placerat ångade bröd med fyllning – bao – på menyn. Ett av de nyöppnade etablissemang som fokuserar helt på rätten är Barobao på Hornsgatan.

Restaurangen drivs av bland annat Urban Kvarnefält från Sveriges Mästerkock 2012, tillsammans med sina söner. Och om du gillade honom som deltagare i programmet kommer du knappats att tycka sämre om honom efter ett besök på Barobao. 

Det fullständiga namnet på rätten är baozi och den kommer ursprungligen från Kina, även om den idag återfinns i många länder under nästan lika många namn och med minst lika många fyllningar. På Barobao kostar den 52 kronor stycket och kommer med långbakat fläsk, kyckling eller rostad kålrot, och du behöver cirka tre stycken för att bli helt mätt. 

Det är kärleksfull matlagning utan krusiduller vi bjuds på. Rena smaker och fluffigt bröd. Det enda man eventuellt skulle kunna önska är något modigare kryddning, men det är inget som inte är avhjälpt med lite srirachasås. 

Förutom Baos finns en tillbehörsmeny, dagens skörd som varieras från gång till gång. Vi lyckas klocka in då spetskålen serveras, och den håller minst samma höjd som huvudrätterna. Vi provar även en laxceviche som inte riktigt når upp till samma nivå, men är en i sammanhanget välkommen syrlighet. 

Barobao är ett välkommet tillskott i Stockholms krogflora, och än så länge ett av de bästa bao vi har provat i huvudstaden. Här är det både lätt och billigt att bli en återkommande besökare. 

Adress: 
Hornsgatan 66
Telefon: 
6437776
Hemsida: 
Öppettider: 
sön–tor 11–21, fre–lör 11–23
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!