Babette

Redaktion 08:00 29 Jun 2015

Det ska sägas. Babette är en sådan där restaurang som man "ska" gilla om man rör sig i kretsar där det gillas mat och dryck.

Gänget bakom krogen är ett välrenommerat sådant, med erfarenhet från bland annat 19 Glas och Gaston. Vinutbudet är således föga förvånande också på en väldigt hög nivå, särskilt för att vara en kvarterskrog med tjugotalet sittplatser.

Menymässigt rör sig Babette i området kring matbar, med rustika mellanrätter och vedugnspizza som de dominerande inslagen. De senare visar sig också vara av riktigt fin kvalitet och finns både med tomatsås samt i blancovariant. Vi går lös på en tomatvariant med generösa mängder burrata vars krämiga innanmäte sprider sig som ett balsam i gommen. Också taleggiovarianten smakar bra, men når inte riktigt lika samma dekadenta nivå som den tidigare.

Pizzamenyn varieras också regelbundet, men består i regel av fyra till fem kreationer. Bland mellanrätterna visar sig tartaren vara alldeles strålande, och väl tilltagen i storlek. Medan frittatan – en slags äggbaserad omelettliknande rätt – lämnar lite att önska sett till smak. 

Samtliga rätter rör sig mellan 100-150 kronor vilket gör att du utan större ekonomisk insats kan unna dig en sittning på tämligen regelbunden basis. Detta är också bästa sättet att uppleva Babette, genom att slinka in på en mellanrätt och ett glas riktigt bra rödpang. Då gör sig krogen som bäst. 

Adress: 
Roslagsgatan 6
Telefon: 
50 90 22 24
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–fre från 17
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!