Gänget från Gaston öppnar Babette

17:21 15 Dec 2014

Johan Agrell, Fredrik Lundberg och Jon Lacotte, tidigare från Gaston, väljer att slå sig samman med Olle T Cellton för att öppna den nya restaurangen Babette. Men hur restaurangen faktiskt kommer se ut är ännu oklart, menar Jon Lacotte. Restaurangen ska få växa organiskt.

När jag frågar Jon Lacotte, som redan driver restauranger som Snack-Bar, om hans nya projekt svarar han kryptiskt att han bara kan berätta att han inte kan berätta någonting om restaurangen, som kommer hålla till i en pizzeria som gänget har renoverat. För en sekund låter det som att det rör sig om en tämligen oplanerad restauranglansering, men att inte veta någonting om restaurangen är hela grejen, enligt Lacotte.

– Egentligen kan man säga att vi vill skapa en plats vi gillar själva. Det låter konstigt att inte bestämma så mycket, men om vi bestämmer allt i förväg så låser vi in oss i en massa hörn. Vår kreativitet blir vinklad och alla andra bestämmer vad det blir för ställe. Vi får utvecklas i lugn och ro, det kan bli allt från en finkrog till ett kafé.

Lite lyckas jag dock luska ut. Restaurangen kommer att heta Babette, kommer ligga på Roslagsgatan 6 och Jon Lacotte startar den tillsammans med Johan Agrell, Fredrik Lundberg och Olle T Cellton. Det är även klart att det på något sätt kommer serveras pizza eftersom de kommer att ha tillgång till en pizzaugn.
– Det blir pizza och vin i baren medan man väntar på bord eller att tvättmaskinen ska bli klar. På de tjugo sittplatser tänker vi oss en liten meny bestående av typ fem förrätter, två varmrätter, ost och dessert. Förmodligen äter du tre till fem rätter och betalar runt 400-600 kronor. Vi vill verkligen försöka skapa den där känslan av genuin kvarterskrog.

"Babette kan bli vad som helst för vem som helst"
 

Jon Lacotte menar att kvartetten bakom, tillsammans med gästerna, tillsammans ska mejsla ut krogens inriktning. Att skala bort saker som är onödiga och tillsammans lära sig någonting nytt i en process som kanske annars inte riktigt är praxis bland nystartade krogar. Spännande är det i alla fall eftersom Tuppen, om man får tro Jon Lacotte, kan bli i princip vad som helst för vem som helst.
– Min dröm är att det kommer vara ett kafé för någon, ett festställe för någon annan och en lunchkrog för en tredje person. Det ska vara upp till gästen att bestämma fokus lika mycket som det är vårt. 

Babette öppnar på Roslagsgatan 6 den 19 januari. Läs mer om kommande krogöppningar 2015 här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!