En del av dig

Andreas Heilborn 09:00 30 May 2024
Att återväxten av svenska aktörer ser god ut är glädjande att se. Både Felicia Maxime och Edvin Ryding, kända från serien Young Royals, har karisma och kan agera.
 
I En del av dig möter vi syskonen Agnes (Maxime) och hennes storasyster Julia (Zara Larsson). Två olika individer som genom en fruktansvärd händelse får sina liv förändrade för alltid. Zara Larsson i en biroll känns just Zara Larsson. Festens mittpunkt och såklart får hon även sjunga. Och skådespeleri behärskar hon också.
 
Även om regissören Sigge Eklund trovärdigt framställer gymnasieårens känslostormar, dagens självcentrerade ungdom och en svår sorg känns skorna skådepelarna bär en storlek för stora. Just sorg är ett svårt ämne överlag att skriva manus om, regissera och gestalta. I den hyllade Netflixserien Störst av allt golvade skådepelaren Olle Ljung fullständigt med sin sammanbitna sorgsenhet. En talang som förstod att lite räcker.
 
Hur mycket kan man begära att filmens unga ensemble, i början av sina karriärer, kan visa på sorgens olika faser. Till viss del blir det amerikanskt klyschigt när det ömsom skriks, ömsom gråts i en gymnasieskola, på olika fester eller i ett stökigt hem med tomt kylskåp. Självklart dövar alkoholen känslorna. Och filmens upplösning känns lite väl malplacerad. En del av dig är dock en snygg förpackad produktion med vackert foto och utsökt soundtrack. Den kommer framförallt tilltala den glada studenten som fortfarande har en fot kvar i hjärta- och smärta-träsket.

Läs även: Sigge Eklunds dröm uppfylld
 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Fler filmrecensioner