Nya restaurang Yellow öppnar i april

16:41 14 Feb 2018

I gamla Akademibokhandelns lokaler i korsningen av Regeringsgatan och Jakobsbergsgatan öppnar restaurang Yellow i regi av Filmon Michael och Oscar Högberg.

Initialivtagare och ägare till Yellow är Filmon Michael, som tidigare bland annat varit med i dansgruppen Bounce samt jobbat som klubbvärd på Sturecompagniet.
– Jag har velat skapa ett avslappnat, roligt och intimt ställe som erbjuder det där lilla extra. På Yellow kombineras mat och nöje, där den ena delen består av en restaurang och lokalens andra del av en bar med extra allt, berättar Filmon Michael.

Det gula i restaurang Yellow kommer sig av att menyn till stora delar har byggts upp kring kyckling som råvara, och maten består av dels klassiska kycklingrätter där några menyexempel innefattar Chicken and waffles och hot wings, men också av några mer nytänkande.

Som drift- och barchef har Oscar Högberg från Mister French tillsatts, och han har även varit Filmon Michaels bollplank från start.
– Vi har verkligen utvecklat ett extremt roligt koncept som vi kan ta ut på så många olika sätt. Att arbeta med en sån enkel råvara som kyckling och samtidigt göra det bra ska bli den verkliga och framförallt roliga utmaningen, säger Oscar Högberg.

Yellow öppnar i mitten av april och kommer att ligga på Jakobsbergsgatan 23a, vägg i vägg med restaurang Yucs blivande syskonrestaurang.

Läs även: Nu öppnar Supper i Kåkens gamla lokaler.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!