Videopremiär: Markus Krunegård - Sentimental Attack

07:46 20 Jan 2021

Krunestruts är tillbaka med ny video, premiär här på Nöjesguiden. 

Den ständigt aktuelle Markus Krunegård har under hösten och vintern gjort covers på andra artisters låtar i långköraren Så mycket bättre, nu är han tillbaka med lite ny egen musik. Sentimental attack är precis vad det låter som, och såhär säger Krunegård själv om videoinspelningen i form av något som förmodligen är vårt längsta publicerade citat någonsin.   

Mellan Södertälje och Boxholm finns enligt min undersökning 52 pizzerior med namn efter Italienska städer, Milano, Napoli, Roma. Det vanligaste namnet visade sig vara Venezia, vem hade trott det?

Låten är i känslan en roadtrip och i avsaknad av att turnéra och leva rövare var detta ett perfekt tillfälle att få hyra en buss o åka iväg, dessutom har jag aldrig varit i Italien.

Tillsammans med Ted Malmros, videoansvarig och Ellen Nykvist, stillbilder drog vi iväg i en helt vanligt van med stela säten och usel bluetooth, älskar det! Pizzeria Vesuvio i Norrköping, tillika min gymnasielunch var den första pizzeria vi besökte. En man i förkläde plockade ner stolar och en annan stod bakom disken o åt tomatsås med slev.
– Hej jag älskar pizza o tänkte gör en video på pizzerior o ert ställe är så fint o jag åt lunch här när jag va liten, kan inte vi få filma lite innan ni öppnar? 
– Jag kan inte ta sånt beslut tyvärr, chefen är inte här.
– Ok, kan du ringa chefen kanske? 
– Nej.
– Varför inte?
– Det är bäst så.

Besviken på bagaren och min usla pitch tänkte jag; det blir ingen pizzavideo. Det är bäst så. Slagen ur sadeln försöket jag sen dansa o se snygg ut utanför nån stängd pizzeria i min Mick Jagger-hatt som nu kändes mer Nils Dacke. Pizzeria Roma i Klockartorpet var nästa anhalt, utanför mexitegelhuset hängde en karl i bikerjacka, pratade i telefon och rökte, jag kände på dörren och gick in, det var öde men vi började filma på vinst och förlust, mannen i jacka kom in efter avslutat samtal, sa inget, frågade inget, sen kom han med tre kaffe.
– Är det ok om vi filmar inne i köket? 
– Ja visst, ni är inte syrisk säkerhetspolis va? 
– Nej.
– Varsågod, det är väl Sverige, det är väl fritt land.

Sen höll det på sådär, möte på möte med en massa snälla svenska syrier, irakier och what not. Vi hann med 25 pizzerior och lika många Margherita innan vi kraschade på ett tomt stadshotell i Motala, Nya möten, pizza och hotell i småstäder, precis som på turné med andra ord.

Sentimental attack finns ute nu, och är den första singeln från det kommande albumet Tutti Frutti – från lokalen under sushin.

Läs även: Markus Krunegård: "Utbrändheten var det bästa som har hänt mig"

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!