Videopremiär: Daniela Rathana – Ansikte

13:48 24 Sep 2020

Se Daniela Rathanas nya musikvideo först av alla. 

Daniela Rathanas röst är svår att mäta sig med. Sångerskan har redan släppt den av Nöjesguiden hyllade debut-Ep:n Halva vägen fri det här året. Nu kommer nya låten Ansikte och här kan du se videon först av alla.  Det är en låt influerad av hashtaggen #ifhedieshedies.
– Det är en uppmaning till kvinnor att våga sätta sig på mäns ansikten. Dör han så dör han, säger Daniela Rathana. 

Hur fick du idén att göra en låt av hashtaggen?
– Den quoten har varit med mig sedan den började spridas och den ger mig kraft i alla typer av sammanhang där jag ska stå på mig. Jag hade en period av fett mycket luft och då passade jag på att skriva den. Jag vill att folk ska lyssna på låten innan första dejten, en löneförhandling eller inför att man ska skälla ut någon.

Hur viktigt är det att sjunga om kvinnors makt i en sexuell relation?
– Varför verkar det vara så viktigt för män att sjunga om mäns makt i en sexuell relation? Varför finns det bara låtar från deras perspektiv? Det känns outforskat att höra låtar om kvinnors makt. Det finns en anledning till att världen vill loopa WAP (Cardi B och Megan Thee Stallions singel).  

En av de som varit med och producerat låten är Oskar Linnros.
– Jag vet inte någon person som faktiskt älskar musik och att skriva låtar så mycket som han gör. Det är rätt sjukt, men det finns så mycket folk som håller på med musik halvhjärtat. Skillnaden hörs i musiken. 

Stad: 
Artist: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!