"Vi gör vad vi kan" har samlat ihop 1,2 miljoner - så kan du hjälpa

10:39 3 Sep 2015

Det fruktansvärda misslyckandet med att hantera flyktingströmmarna kring Medelhavet verkar den senaste veckan ha påverkat svenska folket mer än vanligt. För även om det känns hopplöst finns det sätt att hjälpa till.

DN skriver om hur både Stockholms stad och Studiefrämjandet är nerringda, i positiv bemärkelse, av stockholmare som vill hjälpa till genom att till exempel vara volontär för ensamkommande flyktingbarn eller anordna studiecirklar för asylsökande.

Initiativet Vi gör vad vi kan har på bara  dygn samlat ihop 1 200 000 kronor genom att privatpersoner har swishat pengar. Grundarna ska den 17 september åka ner till den grekiska ön Lesbos för att de hjälpa de syrier som flyr med båt dit.

Vi gör vad vi kan är en grupp politiskt obundna privatpersoner som förenats i känslan av att de inte står ut med att inte göra något. På sin sida skriver de:

UPPDATERING: På onsdagen 9 september hade "Vi gör vad vi kan" fått ihop 9 000 000 kronor.

Läs mer och engagera dig här. Det finns såklart tusentals sätt att bidra, läs också: Låt inte människor brinna upp. Eller bli kompis med en nyanländ.

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!