Vassa Eggen är sålt

21:52 21 Nov 2023

Den samtida klassikern får nya ägare. 

Precis före pandemin firade Vassa Eggen 20 år som krog, varav den absolut största delen har tillbringats i de nuvarande lokalerna på Birger Jarlsgatan 29. Krogen som grundades av Kristoffer Sandström samt Christian Olsson har genom åren antagit skepnaden av såväl fine dining som stekhus. Inte minst har den fungerat som ett vardagsrum för stora delar av krogstockholm i omgångar. 

"Och jag var DJ den där kvällen, nere på Vassa Eggen"
Mauro Scocco

Nu är det emellertid dags för nya ägare att ta över, och enligt uppgifter till Nöjesguiden är det ägarbolaget bakom det intilliggande Elite Hotels som tar över krogen inom kort.
– Efter ett kvarts sekel tycker vi att det är en bra tidpunkt att lämna över ansvaret till en ny ägare. Nu ska det bli spännande att se hur Elite Hotels väljer att förvalta, eller förändra, Vassa Eggen och de magnifika lokalerna, säger Kristofer Sandström.

Personalen ska vara informerad och en stor del av personalstyrkan blir kvar. Stockholm Krogbolag lämnar över stafettpinnen till Elite Hotels i samband med Vassa Eggens 25-årsdag i januari 2024.
– Den här resan har varit fantastisk och det är inte utan sorg vi lämnar Vassa Eggen och allt vad krogen betytt för oss bakom oss, säger, Christian Olsson.

I de samtal som har förts i samband med förvärvet var tanken att krogen initialt ska fortsätta med samma koncept som idag. Hur planerna går internt hos de nya ägarna gällande eventuella förändringar är emellertid inte klart. 

Vassa Eggen är även nominerad till årets upplaga av Stockholmspriset för den senaste tidens satsning på livemusik

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!