Tryffelplansgruppen utökar med Hearts

15:35 30 Sep 2014

Lorenzo Guida och Daniel Hermansson

Den 13 oktober ynglar The Crooked Leg av sig med Tryffelplansgruppens andra krog i ordningen. Hearts som snart öppnar på Vasaplan 4 är en inkarnation av det amerikanska dinerkonceptet och såväl mat som service hämtar inspirationen från detta. Vi träffade Daniel Hermansson och Lorenzo Guida som är två av hjärnorna bakom Hearts och Tryffelplansgruppen i stort.

– Menyn på Hearts skiljer sig ifrån The Crooked Leg rätt rejält, säger Daniel Hermansson. Där satsar vi på en höstmeny med kycklinghjärta och grejer, på Hearts blir det enklare. Och amerikanskt onyttigt i form av burgare, hummer och pizza.

Men det finns sallad såg jag?
Lorenzo: – Till och med salladen är onyttig, allt är onyttigt. 

Är Hearts framför allt en restaurang eller kommer ni köra after hours också? 
Lorenzo: – Vi kommer att jobba med DJ:s också och vill givetvis få igång bardelen, även om det stänger klockan ett. Det kommer att bli en smalare musikprofil här än på Crooked Leg med äldre soul, disko och funk. 

Berätta om Tryffelplansgruppen.
Daniel: – Vi ville ha ett samlingsnamn, ett paraply, för allt det vi gör. Då blev det Tryffelplansgruppen, och det är självklart en anspelning på till exempel Stureplan. Vi kallar Vasaplan för Tryffelplan.

Så det är inte bara på skämt?
Daniel: – Det är med hjärtat på rätt ställe. Men vi vill visa att det är samma gäng som gör Crooked Leg som gör Hearts nu, och det kommande tredje stället som vi öppnar senare i höst. 

Vad kommer det att heta?
Daniel: – Inget är spikat, men vi vill växa och det blir ett fjärde ställe också i samma kåkar under 2015. Det händer extremt mycket i det här området nu med alltifrån Melkers ställen till Juiceverket och Luzette vilket gör det sjukt roligt att vara verksam här. 

Vad är den största utmaningen då?
Lorenzo: – Det är svårare att hitta mönster i hur folk går ut här. Man vet inte hur många det kommer en onsdagkväll, och hur en "bra torsdag" ser ut. Vi har inte halva vunnet på grund av ett läge här heller. 

Hearts öppnar officiellt för allmänheten den 13 oktober, men smygstartar redan nu i veckan med delar av menyn. Några andra verksamma grupper i stan är bland annat Stureplansgruppen och Hornstullsgruppen.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!