Lorenzo lämnar Obaren

12:18 10 Jun 2014

Efter drygt tio år som musik- och eventansvarig i Obarens tjänst har det blivit dags för en av Stockholms mesta DJ-bokare att gå vidare. Vi tog ett snack med Lorenzo Guida och frågade hur det egentligen kändes.

– Lite overkligt. Det gör ont i själen när så mycket folk har ringt och beklagat mitt beslut. Det känns vemodigt blandat med någon sorts befrielse. 

Vad kommer du att sakna mest?
– 
Just den där stunden innan man spelar skivor och äter en långsam middag med någon av Stockholms bästa djs. Jag har fått lära känna så mycket intressanta och roliga individer på det sättet. 

Är du klar med krogbranschen? 
– 
Jag är klar med att arbeta service. Att jobba som bartender är kul, men jag vill lämna det helt och hållet just nu där jag befinner mig i livet. Men jag kommer att fortsätta i branschen på andra vis. Jag vill utnyttja nyupptäckta sidor av mig själv som jag inte använt förut. Måste få utlopp för mer kreativitet. 

Vad ska du göra då? 
– 
På måndag kommer jag att börja jobba som Entertainment Manager & Designer för de två hotellen Nordic C och Nordic Light nere på Vasaplan vid Centralen. Jag kommer vara nöjesansvarig i båda husen och bland annat ta över dj-bokningarna, men kommer även jobba med all design och formspråk för mat och dryckesavdelningarna. Det ska bli kul att få jobba med mina vänner på The Crooked Leg, men även vara med i den kreativa gruppen vid utformningen av kommande koncept. Jag är även ansvarig för en kommande kulturscen som öppnar i höst och ligger i anslutning till The Crooked Leg. Vasagatan kommer vara väldigt hett inom en snar framtid, och det kommer bli kul att vara en del av det! 

Vad kommer att hända med Obaren? 
Jag har faktiskt ingen som helst aning. Tvivlar inte på ledningsgruppens kompetens på Sturehof. De hittar någon som passar perfekt. Blir nog klart till hösten. 

Finns det något du inte kommer att sakna? 
– 
Jag kommer inte sakna de som önskar låtar. De är mina fiender. Händer inte ofta men det kan förstöra en hel kväll. Jag är känslig för sånt.  Kan knappt hantera det om jag ska vara ärlig. 

Berätta om det konstigaste som hänt dig på krogen.  
– Det var nog när jag fick en rap-kram av Kanye West på Obaren och fick hans päls i munnen. Jag kunde inte prata ordentligt. Vill inte heller släppa riktigt. Ett annat konstigt inslag var en berusad bankman med paniklös mage som nervöst letade sönderstressad efter Obarens utgång men misslyckades och var tvungen att bajsa i pissoaren. (Tidigt 2000, har inte sett honom sen dess.)

Hur ser din sommar ut? 
– 
Förutom jobb så är det VM! Jag är en extrem Azzurri-fan! Jag vill bada i den där äckliga fontänen igen. Sen ska jag hänga med mina tre små pojkar och min blivande fru. 

Lorenzo jobbar sin sista dag på Obaren nu på fredag den 13 juni.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!