Trädgården sparkar vaktbolaget

12:08 11 Sep 2017

Kritiken om rasim och övervåld blev för mycket.

Efter den stora mängd kritik Trädgården fått för att ha rasistiska vakter har nattklubben nu valt att säga upp vaktbolaget.

"Vi är otroligt ledsna och ber om ursäkt till alla som genom Trädgården känt sig kränkta, illa behandlade, bemötta, nedtryckta eller utsatts för våld. Det är inget vi på några grunder accepterar eller vill ska ha hänt eller hända i framtiden", skriver Trädgården på sin Facebooksida.

Vaktbolaget heter Svenska förenade säkerhets AB.
– Vi ser allvarligt på anklagelserna. Det här är inget som vi står för. Vi har arbetat lång tid på Trädgården med trygghetsarbetet men uppenbarligen har vi misslyckats. Om det sedan kommit in anmälningar, där får juridikens kvarnar mala och bestämma vad som varit rätt och fel, säger deras chef Sebastian Källström till Stockholm Direkt.
– Personerna som anklagat vakterna för sådant har den känslan. Och då är det sant för dem. Det är jättetråkigt att vi inte nått ut med ett varmt bemötande till besökarna på Trädgården. Men vi är en serviceenhet som har lagar och förordningar att rättas oss efter. Det innebär ibland att vi inte kommer överens med gäster, säger han också.

Och till Nöjesguiden kommenterar Trädgårdens delägare Jakob Grandin det på följande vis.
– I nuläget har vi kommunicerat det vi kan, men dialogen är inte slut här. Absolut inte. Vi behöver åtgärda nu.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!