Foto: Sima Korenivski.

Trädgården är tillbaka: "Vi har beställt frigolit för flera hundra tusen kronor"

16:14 25 Apr 2023

Årets viktigaste vårtecken är här och detta år hämtas inspirationen från antikens Grekland. 

Det är vår i Stockholm och allt är precis som vanligt. Öppningen av Trädgården står för dörren, den fjortonde i ordningen, och intresset för densamma är oförminskat.

Hur gör ni för att bibehålla er status?
– Vi utgår alltid ifrån upplevelsen och ändrar aldrig någonting för sakens skull, svarar högsta hönset Johanna Schneider och tar en bit av den prinsesstårta hon unnat sig i samband med hemkomsten till Sverige. 

Ni har historiskt varit förbannat bra på att återuppfinna er själva. Är ni rädda för att bli fat and happy? 
– Nej. Tänk själv att få vara på en plats där du kan få en dum idé en dag och sedan se den förverkligad inom loppet av några dygn. Om vi tar årets inredningstema som exempel satt jag och vår bokare Tobbe och spånade på om vi skulle ha cowboytema, men landade istället i antikens Grekland. Plötsligt sitter vi där och har beställt frigolit för flera hundra tusen kronor. 

 

"Vi bestämde oss för att ta bort alla hörn och göra om det till ett Barbiehus"

 

Har du varit i Grekland?
– Aldrig. Men jag har blivit lite besatt av bilden av det. Ta vingården som exempel, som vi gör tillsammans med Gustaf Westman. Den processen gick från idé till handling på typ tre dagar. Det var egentligen samma sak med Rosa rummet som vi hade lite problem med tidigare då det var Röda rummet. Istället för att stänga det, vilket var alternativet, bestämde vi oss för att ta bort alla hörn och göra om det till ett Barbiehus. Och det funkade! Efter det har jag fått ännu mer förtroende och frihet från övriga ledningsgruppen.

Johanna menar att det heller inte skadar förtroendet att förra sommaren visade på ett rekordresultat.
– Jag tror att en väldigt viktig faktor är att jag varit på andra sidan, alltså på golvet, så pass länge så jag har koll på den biten. När man driver ett sånt här pass stort ställe är det superviktigt att alla delar samarbetar, och det är alltid en representant från oss i marknadsgruppen här på plats så vi kan se hur allt fungerar i praktiken samt om det är något vi behöver justera. Vi har ett tänk nu i som börjar redan i entrén och slutar först vid stängning. Igår hade vi till exempel ljusmöte och då var marknad, drift och produktion här tillsammans och gav sina inspel. 

Du bor själv inte i Stockholm längre. Var hämtar du inspiration till Trädgården?
– Jag tror inte att jag tar med mig så mycket hem ändå. Mycket av det som vi ser som nice på "kontinenten" är saker som man faktiskt inte får göra här på hemmaplan – typ ta en cigg till sitt vin. Det som jag kan bidra med är däremot lite ny energi och pepp att kunna göra det lilla extra. Men det är sällan jag kommer med konkreta förslag som jag sett på någon annan klubb utomlands. Förutom när jag försökte göra highball till en grej och det var bara jag som drack whiskey och soda. 

Det är annars roligt att du inspireras av Grekland där du inte ens har varit. 
– Jag vet! Men jag var faktiskt i Mexiko häromsistens och nu ska sommarens grej bli Michelada. Jag är väldigt formbar på det viset, haha. 

Under pandemiåren ställde Trädgården precis som så många andra om till sittande bordsservering och mer fokus på restaurangupplevelsen. 2021 ersattes Trädgården av Mellangården av samma anledning för att förra året vara tillbaka igen med full kraft. 

Hur kändes det?
– Alltså även om corona var "borta" förra året så blir det här året pandemin är borta på riktigt. Så vi törs boka på grejer på ett helt annat sätt nu vilket är svinkul.

Det börjar ju hända alltmer grejer i Slakthusområdet också. Känns som det är bra för er, att folkmassan flyttas?
– Absolut, och vi försöker hitta på en hel del roliga grejer kring de konserter som görs där. En sak som är riktigt nice är att vi av förklarliga skäl aldrig tidigare haft en publik som bara går förbi för att ta en öl. Det börjar det verkligen bli en ändring på. 

Jag har redan noterat att ni kommer köra aw-karaoke varje lördag i Kyrkan. Vad har ni mer för nyheter detta år? 
– På baksidan kommer vi bland annat att visa konstfilm tillsammans med Kvinnohistoriska. Funparken blir kvar vid toaletterna. 

Är det något som har fått stryka på foten?
– Japp, hamburgaren! Det är en stor grej.

Berätta lite mer om vad som händer på premiären? 
– Jag vet faktiskt inte riktigt hur mycket jag vill berätta, det är så mycket överraskningsmomentet som är det viktiga. 

Men du kan säga till mig. Jag är otroligt bra på att hålla käften.
– Det är bara för att du vill veta. Men ok vår tagline är "den eviga sommaren" och någon kommer att läsa en väldigt fin dikt. Bella Boo, Samuel Deep och Magnus Larsson spelar, tillsammans med ett potpurri av DJ:s. Karaoke, Lilla Sportspegeln och en suprise live också. Sen säger jag inte mer.

Trädgården öppnar den 5 maj.

Läs även: Dessa artister är klara för Trädgården Live Sessions.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!