Tomas Hallgren på Stockholm Brewing Co: "Mikrobryggerier är inte en utdöende trend"

14:13 23 Nov 2017

Vi har pratat med Tomas Hallgren, grundare och delägare av Stockholm Brewing Co. Han gör i princip allt på bryggeriet förutom att brygga ölen och han gillar Nöjesguidens ölmässa för den lokala exponeringen och den avslappnade stämningen. 

Kontakten med Nöjesguidens ölmässa inleddes när de blev inbjudna till festivalen på Scandic Anglais, och de har sedan dess hakat på varje år. Tomas började brygga hemma av en slump tillsammans med en barndomsvän som ville ha en vettig hobby. De insåg att ingen bryggde innanför tullarna och tog då in sin tredje medgrundare för att bygga bryggverk. Sedan sa han upp sig från jobbet för att att kunna göra bryggeriet kommersiellt.

– En bra öl kännetecknas av en dryck som är god, med drickbarhet i fokus, bryggd med kärlek, och något som jag gärna dricker igen, och igen.

Tomas tror att suröl i alla dess former fortfarande kommer på stark front, men att klassiska smaker snart är här igen om man skippar marshmallows och så vidare. Det som lockar med mikrobryggerier är uppfinningsrikedomen, bra smaker och innovation. 

Nästa stora trend kanske är mindre festivaler där bryggerierna blir specifikt inbjudna/utvalda att få närvara vid. Festivaler med mer specifik inriktning (surt/humle/lager osv). Han säger att var tillfälle har sin öl, och han dricker själv en del stouts just nu, men Preach Berliner Weisse - En mjölksyrad veteöl smaksatt persika från Blackwell i Schweiz är bäst öl nu. Punkt(.)!

– En rejäl kellerbier är grymt bra! Fast en välbalanserad IPA är ALLTID gott!

Tomas tror inte att mikrobryggerier är en utdöende trend eller att marknaden är mättad utan han tycker att det är kul att det dyker upp mässor även i mindre städer då det inte är alla som har möjlighet att resa till de stora! Sedan kan man ju också diskutera hur de stora festivalerna/mässorna sköts samt utförs. Han tycker att man bör besöka en ölmässa främst för att upptäcka något nytt och utmana sina förväntningar på vad en öl ska/kan vara.

Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa.

 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!