The Book of Mormon kommer till Stockholm

15:27 17 Feb 2016

Succémusikalen The Book of Mormon, av skaparna bakom South Park, kommer till Stockholm. Den svenska huvudstaden är trea i världen att få sätta upp den, efter Broadway i New York och West End i London blir det Chinateatern.

Collegekompisarna Trey Parker och Matt Stone, skaparna av tecknade satirserien South Park, är uppvuxna i Colorado, staten som tillsammans med Utah och Nevada är USA:s starka mormonfästen.

I musikalen får publiken följa två unga, naivt optimistiska missionärer. En av dem ser fram emot ett lyxigt uppdrag i soliga Florida, men bägge landar istället i en liten by i Uganda för att missionera. Iförda nystrukna vita skjortor, varsin bibel och bländvita leenden. I byn möter de unga pojkarna en befolkning som är helt ointresserade av en eventuellt godhjärtad gud. Snarare är byborna bekymrade över sin fattigdom, aids och vem som förtrycks mest av byns krigsherre.

The Book of Mormon nominerades till fjorton och tilldelades nio Tony Awards 2011, efter Broadway-premiären samma år. Sedan premiären 2011 har musikalen sålt 2,2 miljoner biljetter enbart på Broadway. Den siffran är bättre än allt annat på Manhattan, under samma period. Nordiska premiären är planerad till januari 2017, veckan efter ska Parker och Stone sjösätta Melbourne-versionen.

Läs mer: Hört talas om avbrutet samlag, Karl Oskar?

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!