Stureplansgruppen tar över Dicksonska Palatset

10:12 27 Apr 2023

Fortsätter att etablera sig i Göteborg. 

Nu står det klart vilka som ska driva verksamheten i Dicksonska Palatset precis intill Avenyn. Det är Stureplansgruppen som planerar att aktivera huset med såväl bar och restaurang som möten och event.
– Dicksonska Palatset har många likheter med Berns Salonger och Gamla Riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Vimal Kovac, vd på Stureplansgruppen i ett pressmeddelande.

Upprustningen av fastigheten inleddes under 2022 och planen är att öppna för besökare redan nästa år. Utöver nämnda verksamheter kommer det även att anordnas visningar av huset.
– Vi tror att det finns ett stort intresse hos göteborgarna och andra som besöker staden för Dicksonska Palatsets historia. Vi kommer därför genomföra visningar och även på andra sätt låta historien finnas närvarande. Vi vill behålla känslan i huset men samtidigt sänka trösklarna så att palatset blir en självklar destination, fortsätter Vimal Kovac.

På entrévåningen blir det restaurang och två barer i det återskapade orangeriet medan paradvåningen på plan två borgar för större möten och säsongsbundna aktiviteter såsom julbord. I källarvåningen öppnar även en vinbar samt en schackklubb, en typ av verksamhet som Stureplansgruppen driver redan idag på hemmaplan.
– Vi vill inte bara bjuda på det förväntade. Besökarna kan se fram emot fler överraskningar när vi öppnar Dicksonska Palatset, avslutar Vimal Kovac.

Läs även: Joel Ighe öppnar Schack Bar på Stureplan.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!