Stureplansgruppen öppnar Arnold's

11:53 28 Jan 2019

På Biblioteksgatan i Stureplans kanske mest historiska byggnad Arnoldshuset står restaurang Arnold's redo för att ta emot gäster från och med den 1 februari. 

Arnold's är en restaurang med rötterna i Hollywoods krogvärld. Bakom satsningen står Stureplansgruppen med ett kök under ledning av David Knabäck och Fanny Rönnblom.
– I köket har vi tagit inspiration från våra favoritkrogar runtom i världen, säger John Hällsson som är övergripande ansvarig för Stureplansgruppens restauranger.
– Det blir som en mix av power dining, tänk Seagram Building och Republique i Los Angeles. Vilket för de som inte är restaurangnördar innebär en mix av det klassiskt franska och glamourösa amerikanska.

Precis som på till exempel L'Avventura kommer Arnold's, som alltså ligger i Laroys gamla lokaler, även att ha så kallade kaptenskypare för att säkerställa nivån på service. På menyn blir det tidlöst kontinentalt uppblandat med mer grönt, fisk och skaldjur. Bland signaturrätterna återfinns rätter som grillad havsabborre samt papayasallad.

Hur stor del nattklubb, bar respektive restaurang blir det?
– Någon nattklubb ska det verkligen inte vara, men baren tror jag kommer att vara en av Stockholms bästa platser för den som vill se på spännande möten och folk. Så säg 60% restaurang och 40% bar. 

Hur ser integrationen med Spy Bar ut? 
– Det finns en dörr men planen är att den ska hållas stängd. Så den som hoppas på en snabbare väg in på Spy Bar kommer tyvärr att bli besviken, men glatt överraskad över vår magiska bar som Disco Dominique sköter. 

Arnoldshuset uppfördes 1898 av arkitekten Erik Josephson som tog inspirationen från franska renässansslott. Lokalen som inrymmer Arnold's innefattar en takhöjd på sex meter, paradfönster ut mot Stureplan, handgjorda glaskronor från Venedig och illustrationer av Jakob Florberger.

Men restaurangen och baren Arnold's blir långt ifrån de enda förändringarna i huset den närmaste tiden. Snart flyttar gänget bakom Calle P in i gamla labbet, och något längre fram blir det ytterligare en cocktailbar i Dr Albans gamla studio i källaren.
– Först och främst ska Arnold’s nå sin fulla potential med luncher och bruncher, men inte långt efter det så finns det spännande planer för andra delar av huset. 

Du nämnde tidigare något om att en restaurang som legat på samma plats tidigare utnämnts till 1900-talets sämsta, berätta mer om det.
– Enligt ryktet så är det så! Men skam den som ger sig. Plus att det är nytt århundrade nu. 

Arnold's ligger på Biblioteksgatan 21 och öppnar den 1 februari. Restaurangen och baren är öppen tisdag-lördag mellan 17-02. Öppettiderna kommer emellertid att utökas successivt, då även lunch och brunch kommer att tillkomma inom kort. Läs mer på restaurangens hemsida.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2019.

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!