Stor matsatsning under Lollapalooza Stockholm

12:56 29 May 2019

När en av världens största musikfestivaler kommer till Stockholm så satsas det förutom musik även på en kulinarisk upplevelse långt bortom den klassiska festivalmaten. 

Lollapalooza intar Gärdet den 28-30 juni och med över 70 bokade artister ser det ut att bli en folkfest utan dess like. Förutom det musikaliska kommer även det kulinariska behovet att få sitt, då över 40 restauranger och kreativa matkoncept gästar festivalen under konceptet Lolla Eats. 

Bland annat anordnas ett Chef's Market på vilken ett tiotal av landets mest framstående kockar kommer att laga mat framför ögonen på festivalens besökare. Även en Street Food Market byggs upp med mat och delikatesser från såväl Sverige som övriga världen. Festivalens stora matserveringar kommer att fokusera på finpizza och hamburgare med färska bröd. Allt signerat festivalens egna huskockar - Göran Svartengren (Svartengrens) och Max Duhs (Nook).

Utöver koncepten ovan kommer ett urval av krögare att etablera egna restauranger på området, som till exempel Gyldene Freden med Filip Fastén i spetsen. Maten på Lollapalooza kommer överlag att ha ett stort fokus på ekologiska och närproducerade ingredienser, och på vegetariska och veganska alternativ.
– Ett så omfattande och exklusivt matprogram är helt unikt på en svensk festival och en separat upplevelse för sig. Lite som en egen matfestival i festivalen, säger Patrick Fredriksson, en av de ansvariga för Lollapalooza i Sverige.

Även på dryckesfronten satsas det hårt med bland annat ett område dedikerat till vin, som erbjuder viner från ett tiotal vinhus från olika delar av världen, där det också kommer att arrangeras provningar. Inom kort kommer det även att presenteras en jättesatsning för festivalens ölälskare.


Restauratörer på Lolla Eats i urval:
Fafelle: Joel Åhlin (innehar Michelinstjärna och många kokböcker i bagaget), Claes Grännsjö (grundare av Nook) och David Frenkiel (kokboksförfattare och mannen bakom bloggen Green Kitchen Stories)
The Fishery: Malin Söderström (medlem i Kocklandslaget)
Färgfabriken: Isak Wiig (medlem i Kocklandslaget som vunnit Nordisk Mästare i Matlagning)
Gyldene Freden: Filip Fastén (vinnare av Årets Kock och Michelinstjärna)
Svartengrens: Göran Svartengren
Nook: Max Duhs
Bar Agrikultur: Desirée Jaks (medlem i juniorkocklandslaget och nordisk mästare i matlagning)
Grus Grus: Malidza Larsson & Fredrika Åström
Garba: Marion Ringborg & Linn Söderström
Karshamra Mat & Trädgård: Mauritz & Agnes Larsson Stormgaard (producerar nästan alla råvaror själva på sin gård)
Matateljén: Henrik Sauer
Phil’s Burger: Peder Skaj

Lollapalooza Stockholm går av stapeln den 28-30 juni, läs mer om festivalen här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!