Stockholms filmfestival smygstartar med Yung Lean-dokumentär

10:16 6 Nov 2020

Stockholms filmfestival drar igång den 11 november, men redan på lördagen den 7 november smygstartar festivalen med Yung Lean: In My Head. Det är dokumentärens världspremiär. 

Henrik Burmans dokumentär om Jonathan Leandoer Håstad, mer känd som Yung Lean har världspremiär på Stockholms filmfestival 2020. Och festivalen smygstartar med dokumentären om den svenska rapstjärnan lördag den 7 november. Filmen följer Yung Lean från tonårskille på Södermalm till världsartist. Såhär beskriver man filmen på Stockholms filmfestivals hemsida: 

"Drömsk och våldsam. Sådan är berättelsen om hur en vanlig svensk tonåring transformerar sig själv och antar gestalten av den internationellt framgångsrike hip hop-stjärnan Yung Lean. Han möter Los Angeles, kokain och dollarsedlar – såväl som depression, död och raseri."

Stockholms filmfestival har valt att visa filmerna på biosalonger trots ökad smittspridning i Stockholm. De kommer anpassa filmvisningarna till rådande restriktioner. Årets program är betydligt mer nedskalat än vanligt. På programmet finns också bland annat Greta, dokumentären om Greta Thunberg och den norska filmen The World to Come.

Yung Lean: In My Head har premiär den 7 november klockan 18.00. Det går att köpa biljetter till visningen här. Resten av festivalen drar igång onsdag den 11 november och håller på fram till den 22 november. 

 

 

 

Stad: 
Artist: 
Regi: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!