Foto: Kitty Lingmerth

Statement Festival åker på klubbturné

09:47 22 Feb 2019

Den mansfria festivalen ska ut på vägarna.

Den omskrivna och prisvinnande Statement Festival med Emma Knyckare vid rodret berättar nu att de kommer att utöka verksamheten. Bland annat vann festivalen Årets Nöjesförbättare vid Nöjesguidens Göteborgspris 2018. Nu tas det vinnande konceptet ut på en klubbturné.
– Det känns så jävla fint att ta med Statement ut på vägarna. Festen fortsätter - tills alla cis-män lärt sig, säger initiativtagaren Emma Knyckare.

Festivalen fick omåttligt med uppmärksamhet på grund av att den enbart skulle vara till för kvinnor, icke-binära och transpersoner på grund av de anmälningar av våldtäkter och ofredande som kommit in till såväl svenska som internationella festivaler. Under Statement Festival rapporterades inte ett enda brott och lovorden från närmare 5000 besökare per dag lät sig inte vänta.

Nu när Statement ger sig ut på turné kommer det att erbjudas unika lineups i varje stad. Festerna är likt under festivalen en trygg zon för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Emma Knyckare kommer vara med som turnégeneral men också bjuda på underhållning i form av musikakter, dis och komiker.
– Det känns så jävla fint att ta med Statement ut på vägarna. Festen fortsätter tills alla cis-män lärt sig, säger initiativtagaren Emma Knyckare.

Mer information om vilka städer som besöks släpps under våren, men redan nu bekräftar arrangörerna stopp i Göteborg, Stockholm, Malmö och Umeå.

Läs även: Statement Festival - Patriarkatet får inte dansa med oss.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!