Soho House Stockholm öppnar inom kort.

Soho House på svenska

Redaktion 22:43 10 Nov 2022

Den exklusiva medlemsklubben vänder blicken mot Skandinavien och Sverige. 

Såväl Stockholm som Köpenhamn har under den senaste månaden gläntat på portarna till de första skandinaviska etableringarna signerade Soho House. I Stockholm huserar Soho house i Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan 5 nära Östermalmstorg. Kyrkan uppfördes i slutet av 1800-talet och köptes av regissören Jonas Åkerlund för några år sedan. Soho House förfogar över tre våningsplan som inrymmer restaurang, bar och mötesrum för stora och små sällskap. I Köpenhamn har de slagit ner bopålarna i det tidigare tullhuset på Havnegade 44.

Soho House Köpenhamn.

För att få tillgång till huset i såväl Stockholm som Köpenhamn krävs att du är medlem, vilket man blir genom att ansöka via Soho House hemsida och därefter – förutsatt att du blir antagen – slanta upp med 5 500 kronor i introduktionskonstnad, en summa som emellertid går att använda för att köpa mat och dryck i husets restauranger. Därefter betalar du 1 250 kronor i månaden för att ha tillgång till huset i Stockholm. Vill du ha tillgång till alla hus i hela världen, ligger kostnaden på 2 166 kronor per månad.

Soho House grundades av Nick Jones 1995 och ligger idag bakom 27 etableringar i städer som bland andra New York, Berlin och Istanbul. Vissa av dem utgörs av hotell medan andra är av typen medlemsklubb.

Läs även: The Ned – bankerna öppnar upp

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2022.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!