The Ned – bankerna öppnar upp

15:16 23 May 2018

För ganska exakt ett år sedan öppnade Soho House-grundaren Nick Jones nya londonhotell The Ned. Ett lyxhotell med restauranger och barer inrymt i en gammal bankbyggnad. Nu kommer trenden även till Sverige. 

När Nick Jonas för första gången såg Midland Bank nedlagda bankhögkvarter hade han på förhand varit skeptiskt och tänkt tacka nej till hela projektet. Fastigheten mitt i London, mellan St Paul och Bank, hade stått tom i nästan åtta år och de tidigare hyresgästerna hade misslyckats med att få ordning på den. Men Nick såg potentialen.
– Det var något i detaljerna och omfattningen av den som bara golvade mig. 

Nick ringde därefter upp Soho House styrelseordförande Ron Burkle som även han kom för att titta på byggnaden. De bestämde sig snabbt för att gå vidare med vad som skulle bli det största projektet i företagets historia. 

The Ned är byggt i samarbete med Sydell Group, som bland annat driver Manhattanhotellet The NoMad, och Jones ansåg att platsen för The Ned - ett affärsdistrikt under utveckling - bär likheter med The NoMads en gång försummade men idag desto mer livfulla Madison Square North-distrikt i New York. 
– Med NoMad tog Sydell ett område vid Manhattan som hade blivit förbisett när det kommer till  gästfrihet och öppnade ett hotell med en mycket smart New York-Parisisk känsla, vilket gjorde stadsdelen till en destination. Jag hoppas att vi kommer att uppnå något liknande med The Ned.

Resultatet är ett femstjärnigt hotell med 252 rum, nio restauranger och en medlemsklubb i källarens gamla bankvalv – bakom den tjugo ton tunga och två meter tjocka dörren. För att komma in i detta behöver du emellertid precis som på Soho House övriga etableringar antingen vara medlem alternativt bo på hotellet. Samma regler gäller för taket där det finns ytterligare ett par cocktailbarer, samt en pool under bar himmel. 

På gatuplan krävs emellertid inget medlemsskap, vilket gör att The Ned har blivit ett synnerligen populärt tillhåll för londonbor både under dagtid men inte minst under kvällen då detta utvecklas till en fullskalig mötesplats både för restaurangbesökare och folk som minglar i bardelarna.

Soho House grundades 1995 och ligger idag bakom totalt 18 etableringar i städer som New York, Berlin och Istanbul. I juni 2015 hade Soho House över 50,000 medlemmar och en global väntelista på över 30 000 personer.

Läs även: Stureplansgruppen öppnar Bank Hotel.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2018.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!