Double murder.

Scenguiden till hösten 2022

Redaktion 09:56 14 Oct 2022

Här är några av de föreställningar du inte bör missa i Stockholmsområdet den närmaste tiden.

DICE AT THE OPERA
Kungliga Operan, Gustav Adolfs torg 2, operan.se 
Den svenska spelutvecklaren Dice firar 30 år genom att arrangera konsertserien Dice at the Opera – en hyllning till musiken från spelens värld. Kungliga Hovkapellet under ledning av dirigent Christian Schumann framför musik från Battlefield 1, 3, 4, V och 2042, Battlefield: Bad Company 1 och 2, Star Wars™: Battlefront I och II, Mirror's Edge samt Mirror’s Edge Catalyst. Medverkar gör även kompositörerna Johan Skugge, Solar fields (Magnus Birgersson) och Jukka Rintamäki.
Spelas från den 8 till 29 oktober. 

ARIADNE PÅ NAXOS
Kungliga Operan, Gustav Adolfs torg 2, operan.se
Mer från Operan, och denna gången mer opera. Mer bestämt faktiskt en opera om en opera. Ariadne på Naxos är underhållande metafiktion där tal blandas med sång. Föreställningen gör publiken medveten om sin egen roll samtidigt som den roar. 
Spelas från den 28 september till den 2 november.

TRÖSTRAPPORTER
Dramaten, Nybroplan, dramaten.se 
Gustaf Skarsgård ger liv till Alex Schulmans text i denna monolog som bygger på det faktum att Sjörapporten i Sveriges Radio inte längre har någon praktisk betydelse. Vilket inte nödvändigtvis betyder att den saknar betydelse.
Spelas till den 22 november.

FATALE 
Finlandsinstitutet, Snickarbacken, thenameiso.com
Scenkonstverket Fatale är en allomslutande föreställning i formen av en kriminalteknisk utredning med efterföljande rättsprocess. Verket är inspirerat av metoo och producerat som ett samarbete mellan performancekompaniet O och scenkonstgruppen Blaue Frau.
Visas mellan den 19-30 oktober. 

DOUBLE MURDER
Dansens hus, Barnhusgatan 14, dansenshus.se
En dramatisk dubbelföreställning med två verk signerade den internationellt hyllade koreografen Hofesh Shechter. Kvällen inleds med den makabra och uppskruvade Clowns för att sedan övergå i den betydligt mjukare The Fix. Kom uppvärmd.
Spelas den 24-26 november. 

FLASHBACK FOREVER – SHOWEN 
Rival, Mariatorget 3, rival.se 
Showinkarnationen av den populära podcasten intar Rivals stora scen under några kvällar av årets i vanliga fall tråkigaste månader. Perfekt julklapp till dig själv och din bästa flashbackkompis.
Visas den 26 januari till den 4 februari.

SAGAN OM DEN STORA DATAMASKINEN
Reaktorhallen R1, KTH, Drottning Kristinas väg 51, kth.se
Carl och Åsa Unander-Scharins nyskrivna opera utgår ifrån Nobelpristagaren Hannes Alfvéns bok med samma namn från 1966. Vi kommer in i handlingen lagom till Computas födelse. Alltmer kunskap lämnas över till Computa i tron att det är till nytta för mänskligheten, tills den dagen då den stora katastrofen inträffar.

Spelas från den 1-16 december.

RAW COMEDY CLUB
Hilton Stockholm Slussen, Guldgränd 8, rawcomedyclub.se
Varje helg på Hilton Stockholm Slussen underhåller några av Sveriges absolut bästa komiker. I december månad övergår den vanliga standupen till att bli landets kanske roligaste julbord. Bokas via hemsidan.
Fredagar och lördagar under hela hösten.

DUGER JAG?
Teaterverket, Västmannagatan , teaterverket.se/duger-jag
Fan jag har inte fått min mens – är det farligt? Eller är det vanligt? Varför äter hon bomull?Emmakek Peterssons föreställning på Teaterverket berör modellvärldens skevheter. Petersson har själv jobbat som modell de senaste tio åren, men arbetar idag framför allt som skådespelare.
Spelas den 27-30 oktober.

Läs även: Konstguiden till hösten 2022.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera