Den tvåstjärniga restaurangen Frantzén stänger för gott i Gamla Stan den 9 juli i år. Men redan i början av nästa år öppnar den igen på ny adress.
I februari i år belönades restaurang Frantzén med två stjärnor i Guide Michelin, för sjätte året i följd. Nu gör krögaren Björn Frantzén med personal sig redo för att ta konceptet till nästa nivå.
– Det tog oss flera tusen rätter att komma dit vi är idag. Men vårt nära decennium i lokalen på Lilla Nygatan var en uppvärmning. Det är nu dags för nästa stora steg, att få skapa den totalupplevelse som vi alltid har drömt om, säger Björn Frantzén.
Frantzén öppnade under det dåvarande namnet Frantzén/Lindeberg för snart tio år sedan i Mistrals gamla lokaler på Lilla Nygatan. Då bestod personalen endast av två personer, nu består det av ett team på 18 personer. Vi ringde upp Thomas Gynning som är VD för Restaurang Frantzén AB och frågade bland annat var den nya restaurangen kommer att ligga.
För oss som har sett SVT-dokumentären Hunger är det emellertid rätt uppenbart att Michelinstjärnorna spelar en hyfsat stor roll åtminstone för Björn Frantzén.