Foto: Johan Roman

Premiär: Jättedam - Kräftan

09:47 6 Sep 2019

Första singeln sedan albumet Eftersom Ingen Frågade.

I slutet på förra året kom albumet från Jättedam som verkligen verkligen visade upp precis hur de ville låta. Det var deras andra album i räkningen och det togs emot väl, vilket gjort att gigen inte direkt blivit få under 2019. Singeln Kräftan är deras första släpp för i år, där Jättedams sound känns väl igen. Vi bad dem att berätta mer om låten för oss, som går att lyssna på längst ned i artikeln.

Berätta om vad den nya låten handlar om!
– Den handlar om att vara farlig uppe på scenen. Nä, skoja. Vi vet inte riktigt vad den handlar om. Det kan vara svårt att förstå innebörden av texterna när de blir till. Men nu efteråt så tror vi väl att den handlar om att ifrågasätta sin egen existens egentligen. Du vet när man startar en reflektion och inser att jävlar det här var svårt. Man mår skit, det finns ingen väg som känns självklar utan bara en konstant oro och förvirring. Och så handlar den om kräftor också. 

Ljudbilden på Kräftan är ganska rå, hur gjorde ni för att få till det så?
– Vi fick en möjlighet att spela in en låt med vår vän Otto Wei, i hans studio High Noise Floor Studio, en gammal vagnhall utan toalett här i Göteborg. Otto är också en av anledningarna till att ljudbilden blev som den blev. Han gjorde sitt yttersta för att få fram livekänslan i låten. Den är inspelad främst med en mick i mitten av rummet, så en stor del av mixen gjordes under själva inspelningen utefter hur vi var placerade. Inspelningstekniken gjorde även att vi inte kunde, eller behövde, efterarbeta den så mycket. Vi fick utforska en ny inspelningsmetod och ett nytt sound! 

Det här är ert första singelsläpp sedan förra albumet. Hur kommer det att se ut med mer material inom den närmsta framtiden?
– Först och främst kommer det släppas en del livematerial. Sedan planerar vi att påbörja produktionen av nästa album redan i höst. Så snart som möjligt egentligen. Det är svårt att säga exakt när allt blir klart i och med att vi vill göra en stor del av produktionen själva, men förhoppningen är att den blir klar någon gång under våren. Det kan dock hända att det kommer någon singel medan väntan på albumet hägrar.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!