Portal flyttar in på Grå Gåsen

11:02 8 Feb 2021

Klas Lindberg med personal tar över köket under sommaren 2021. 

Förra året var de nya ägarna Björn och Cecilia Westerholms första sommar på Grå Gåsen, och det slutade med succé. Mitt i pandemin lockades över 20 000 gäster till krogen, som då gästades av Danyel Couets krog Allegrine. 

Detta år har turen kommit till Klas Lindberg, som till vardags driver restaurang Portal vid St:Eriksplan i Stockholm. Precis som förra året kan Grå Gåsens besökare förvänta sig mycket mat från den öppna grillen, men med en för året ny touch. 
– Vi kommer att erbjuda en blandning av det vi serverar på Portal Bar och Portal Restaurang, säger Klas Lindberg som själv flyttar ner med delar av teamet.  

Den tillfälliga flytten till Gotland innebär emellertid inte på något sätt att Portal stänger. Baren håller öppet hela sommaren, och restaurangdelen stänger bara under industrisemestern. 

Portal är heller inte den enda stockholmskrog som flyttar till öjn denna sommar. Bland annat kommer Främmat att gästspela i köket på Furillen, medan Sally Voltaire tar över driften av prästgårdscaféet i Vamlingbo. Allegrine med Danyel Couet i spetsen stannar även de kvar i krokarna, då de kommer att ruska liv i Guldkaggen, ett hamnmagasin från 1600-talet vackert beläget i Burgsviks hamn.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Peacock Dinner Club


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Il Dona

 

En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.

Moriskan Bistro

 

Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.

Moon Thai Kitchen

 

Vi har hört att Moon Thai Kitchen är som i Thailand. Det visar sig vara fel då vi varken ser tuk-tuks utanför, lady boys eller feta tyskar.

Restaurang Himalaya

 

Det är svårt med förväntningar när man ska på nepalesisk restaurang. Vilka referenser ska man utgå ifrån egentligen? Den lilla restaurangen vid Kronhusbodarna är nästan tom, men det är en sen måndagskväll och det mesta i stan är stängt.

Green Mango


Foto: Christian Andersson

 

Det finns flera anledningar att äta på den här lilla thairestaurangen. Solen på sommaren som strålar över uteserveringen, färgerna i maten som tar för sig lite mer än på andra thairestauranger i stan och fullt av gäster som ger stället energi.

Ät för Haiti

Idag måndag donerar F12-gruppen intäkterna från alla sina restauranger till jordbävningsoffren på Haiti. De stockholmsrestauranger som ägs av gruppen är Grill, F12, Salongen, Smak på Restaurangen, Brasserie Le Rouge, Le Bar och Kungsholmen. Passa på att dra ditt strå till stacken.

Malay KöketAtt särskriva kan vara på ont och gott. Gott när det är avsikligt och ger en rolig innebörd, blir en snackis eller helt enkelt ser bättre ut visuellt. Ont när det framkallar syftningsfel och blir svårt att hitta på internet.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!