Peter på PKLK: Det finns en ölsort för varje tillfälle

15:50 23 Nov 2017

Peter Pikulik driver PKLK Bryggeri. Han driver än så länge bryggeriet ensam och gör alla sysslor, från disk till försäljning. Peter var med på Nöjesguidens Ölmässa förra året och var inte svårflirtad när han fick frågan om att vara med i år igen.

Det Peter Pikulik gillar med Nöjesguidens ölmässa är festivalstämningen. Han gillar mindre mässor där ölet kan ta större plats och där man får större chans att prata med folk.
– En bra öl påverkar alla sinnesintryck. En bra öl, tycker jag, har utseende, smak, munkänsla och doft som harmoniserar med varandra.

Det är viktigt med kvalité och hantverk och Peter tror det är nyfikenheten hos konsumenten som lockar till mikrobryggerier, att de vill ha en relation till den produkt som de konsumerar. Man vill kunna se hantverket bakom.
– Jag tror att suröl kommer växa, det kommer komma fler öltyper inom begreppet suröl. 

Han förutspår ännu mer nischade mässor, kanske en ölmässa med bara suröl? Peter har svårt att svara på vilken favoritölen är men han är extremt nyfiken på vad nästa öl han får i glaset kommer att smaka. Han dricker väldigt sällan samma öl två gånger. 
– Jag är ett stort fan av bredden som finns i ölvärlden. Det finns verkligen en ölsort för varje tillfälle. Jag uppskattar alla sorters öl.

Peter har även tips till dig som aldrig besökt en mässa.
– Om man vill utforska det som jag kallar för ölvärlden så finns det inget bättre sätt än att gå på ölmässa. Det finns ett brett utbud av både ölsorter och bryggerier. Du har möjlighet att prata direkt med oss som tillverkar dem och chansen att hitta nya smaker som du aldrig nånsin smakat förr.

Peter hoppas att ölmässornas tidsepok inte är över och han tror att trenden går mot fler men mindre mässor. Han började brygga öl väldigt tidigt och började brygga hemma år 2008 och redan efter några bryggningar började han fantisera om att driva eget bryggeri.
– Nu har fantasin blivit verklighet.

Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!