Den 25 mars är datumet alla ölälskare ska skriva upp i kalendern. Till Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm har vi bjudit in flera olika bryggerier, och nu har du chansen att bekanta dig med dem i förhand.
Stockholms första mikrobryggeri PangPang Brewery öppnade 2010 i Hökarängen. 2021 öppnade PangPang restaurangen Festaurang vid Hornstull – där öl från byggeriet paras med festliga smårätter. Den 25 mars kommer Fredrik Tunedal från PangPang till Nöjesguiden Ölmässa i Stockholm.
Favoritstil på öl:
– Starköl.
Vad kännetecknar en riktigt bra bärs?
– Att den inte behöver förklaras för att vara god. Det ska finnas massa komplexitet och nördiga lager, men den ska ändå uppskattas av en casuall som bara vill bli lite lurig och inte har en aning om vad i helvete stegmäskning är.
Vad är utmärkande för ert bryggeri?
– Vi är mysigast i branschen.
Vad tar ni med er till mässorna i vår?
– Tror det blir den lågkonjunkturanpassade PaleAlen Medges Ale.
Pandemi, skenande elpriser och lågkonjunktur. Vilka åtgärder har ni tagit för att klara överlevnaden?
– Vi hänger bara i Hornstull nu – det är billigt som fan där!
Sysslar ni med något förutom öl?
– Vi sysslar med Showbiz.
Vilken är er allra bästa öl?
– Vi har gjort över 100 bärs sen starten och tyckte att alla var det bästa just när vi släppte det. Med det sagt: första versionen av Pettersson Porter var inte skit direkt.
Ni driver restaurang också. Hur stor del av verksamheten utgör denna?
– Typ, vi driver Festaurang i Hornstull och har en sommarbar på bryggeriet i Hökis.