Överdrev kvällstidningarna Peter Jihdes ilska mot Coop?

10:03 7 Sep 2017

Jag trodde att kvällstidningarna överdrev Peter Jihdes ilska mot godiset i frukthyllan. Men de gjorde de inte.

Tidigare i veckan besökte Peter Jihde Coop-butiken på Lidingö, där han bor. Då fick han se att butiken bestämt sig för att klämma in en låda Daim med apelsinsmak mellan apelsinerna och citronerna på fruktavdelningen. Peter fotograferade eländet och skrev ”Fy fan COOP! Choklad i fruktdisken är något av det lägsta jag varit med om. Gör om! Gör rätt! #jihdesdiabetes” på sin Instagram.

Inlägget fick det att vattnas i munnen på kvällstidningsjournalisterna. Aftonbladet skrev till exempel om "Peter Jihdes ilska" och att han "rasar" mot Coop.Mediadrevet tvingade Coop-butiken att avlägsna chokladlådan från fruktavdelningen.Men var det här verkligen vad Peter Jihde ville? Var han så arg att han ville att Coop-skulle plocka bort godiset och be honom om ursäkt? Först var jag övertygad om att Aftonbladet och Expressen vantolkat honom. Men när han la ut den här bananen på Instagram blev jag osäker.Jag blev tvungen att gå till botten med saken och skrev följande mejl till Peter Jihde.

Hej Peter!

Till att börja med vill jag säga tack för senast. Jag har följt det här Coop-debaclet på din Instagram och i kvällstidningarna och blev lite nyfiken. Först trodde jag att kvällstidningarna hade vässat det hela en aning när de skrev om Peter Jihdes ilska och att du "rasar" mot Coop. När du skrev att det var det "lägsta du varit med om" att de placerat choklad i frukthyllan tänkte jag att du menade det som i när man säger att det är det varit lägsta man varit med om att tunnelbanan var fem minuter sen eller något sådant.

Men när du la ut bilden där du skrivit "Snyggt hanterat Coop. Tack!" på en banan kunde jag inte låta bli att undra om du tycker att det är problematiskt på riktigt att de slängt in en låda Daim mellan citronerna och apelsinerna. I så fall skulle jag gärna vilja höra ditt resonemang.

Tack på förhand! Hoppas allt är fint.

Allt det bästa, Frasse


Svaret lät inte vänta på sig. Det visade sig att jag hade fel och att Peter Jihde menade precis vad han skrev.

Hej Frasse!

Om du handlar (tillsammans med barn) så har frukt&grönt, än så länge, varit en fredad zon mot godis. SAMBANDSEXPONERINGEN när apelsinchoklad finns bredvid apelsiner är inte OK.

Med vänlig hälsning, Peter

Skickat från min iPhone


Tji fick jag.

Läs även: "Döskalle & Mästerligt möter Peter Jihde"

Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!