Människan på bilden är inte med i burgaren.

Oumph släpper hamburgare med smak av människokött

13:09 28 Oct 2021

Lagom till Halloween lanseras den växtbaserade kreationen.

Natten den 30 oktober kommer den som törs att kunna smaka på The Human Meat Plant-based Burger på Nytorget i Stockholm.
– I samband med Halloween ville vi ta ut svängarna och skapa uppmärksamhet kring vad man kan göra med växtbaserade alternativ till kött. Vi vill visa att man att vi kan få växtbaserat att smaka som vilket kött som helst, säger Henrik Åkerman som är global varumärkeschef på Oumph.

Oumph har producerat växtbaserade alternativ till kött sedan 2015 och sortimentet består av flera produkter som för tankarna till klassiska köttbaserade rätter som köttbullar, korv och kebab.
– Det var inga större svårigheter att ta fram burgaren när vi hade landat i vilket textur och smak vi ville åt. Denna aktivitet är det ultimata beviset på att man egentligen kan skapa vilken produkt som helst helt växtbaserad, säger Anders ”Ankan” Linden, produktutvecklare och medgrundare till Oumph.

Hamburgaren, som till största delen består av soja följt av svamp och veteprotein, går att smaka på under natten mellan lördag och söndag den 30–31 oktober på Nytorget i Stockholm från klockan 22:00. Inga människor kom till skada vid produktionen.

Läs även: Kan vi äta levande djur? 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!