En restaurang helt dedikerad till pommes frites. Så lyder konceptet bakom Freakin' Fries, Helsingborgsrestaurangen som öppnar nu på fredag.
Pommes frites, de gyllene stavarna som annars brukar få agera birollsinnehavare i hamburgermenyer, får sig ett eget litet kungadömme till helgen. Stället heter Freakin' Fries och ligger beläget vid Mariatorget i Helsingborg. Bakom satsningen står Kewe Månsson och Barbara Hartman.
Pomfriterior är populärt inom den holländska streetfoodscenen. Kewe och Barbara åkte ner på en studieresa, och kom tillbaks frälsta av friesen. Ett ställe i Utrecht var särskilt inspirerande.
– Där har man satsat på närodlat och ekologiskt. Bara för att hålla så hög kvalité som möjligt. Vi gör samma sak, säger Barbara Hartman till Sydsvenskan.
Potatisen som Freakin' Fries använder sig av kommer från Larsviken och såserna produceras av Helsingborgsbaserade Lundgrens. Menyn kretsar i första hand kring pommes med salt och olika såser, men man kommer även att erbjuda milkshake och cakepops för den som är sugen på att balansera ut all sälta med något sött.
Under öppningsdagen bjuder Freakin' Fries alla gäster som har gillat deras Facebooksida på ett gratis pommesmål.
Läs även: "Hipsterkrogen Lura vill stoppa foodies"