I fjol stängde Köpenhamnskrogen Noma igen luckorna i 10 veckor för att flytta ner all sin personal till en pop-up restaurang i Tokyo. Nu är det dags för en liknande satsning – denna gång med destination Australien.
Noma Australia, som projektet kallas, öppnar i januari 2016. Platsen är Barangaroo i centrala Sydney. Dit tar grundaren René Redzepi med sig hela teamet från Köpenhamn – allt från diskplockare till chefskonditor – för att söka ny inspiration och nya erfarenheter.
– Vi lämnar bakom oss alla ingredienser vi har i Köpenhamn. Det enda vi tar med oss från vårt kök är ett öppet sinne och en vilja att lära, skriver Redzepi i ett pressmeddelande.
Tioveckors-satsningen är utformad precis på samma sätt som Noma Japan var. De stänger igen Köpenhamnsrestaurangen, flyger ner all personal, researchar ett par veckor och öppnar sedan upp en pop-up restaurang där de presenterar sina intryck av landet i matform.
– Jag har länge velat spendera mer tid i Australien för att upptäcka, smaka och förstå mig på landets ingredienser. Från de tropiska frukterna i norr, till de inhemska pepparbladen i Tasmanien, fisken och skaldjuren i syd och alla de exotiska underverken däremellan, skriver Redzepi.
Här kan du läsa mer om Noma Australia. Läs även: "Köpenhamnskrog crowdsourcar hela sin meny"