Nöjesguiden delar ut pandemipris(er) under Låt Live Leva 1 år

Redaktion 12:52 9 Mar 2021

På grund av de allt annat än normala omständigheterna utgår stadspriserna för 2020, och ersätts istället av ett hyllning av de bästa initiativen under pandemin. Allting livesänds den 10 april i samband med ettårsfirandet av Låt Live Leva. 

Ända sedan tidigt 90-tal har Nöjesguiden delat ut priser till stans bästa aktörer i nöjeslivet. Priset delas ut till krogar, klubbar, musiker och andra som har betytt extra mycket under det gångna året. De aktörer vi brukar kalla städernas lokomotiv. 

Att det känns som en utmaning att utse pristagare för ett år som alla mer eller mindre gått ut som förlorare ifrån är en underdrift. Vi har därför valt att göra om stadspriserna till ett samlat pandemipris, och hylla de populärkulturella initiativ som ändå har hållit oss över ytan. Detta oavsett om det handlar om krogar, konstnärer eller livestreamade konserter. 

Tribe Friday, Foto Miranda Fredriksson.

På tal om den sistnämnda är det i mars ett år sedan den första upplagan av den digitala musikfestivalen Låt Live Leva arrangerades, med Nöjesguiden som mediepartner. Detta kommer att firas med den största upplagan av festivalen någonsin. Den 10 april sänds Låt Live Leva från fem olika scener i tre olika städer, och bland de bokade akterna återfinns namn som Fricky, Nadja Evelina och P3 Guld-nominerade Tribe Friday. Från Nöjesguidens festivalstudio, förlagd på Jubels kontor, kommer vi att leda festivalen samt dela ut Stockholms-, Malmö och Göteborgspriset – fast i en tillfälligt ny tappning. 

Ursprungstanken med Låt Live Leva var från start enkel, en digital festival där intäkterna skulle gå till artister och alla de som arbetar bakom scenen. Aktörer vars inkomst mer eller mindre har suddats ut under det senaste arbetsåret. Hittills har totalt 14 uppsättningar av Låt Live Leva genomförts, på vilka över 100 artister har uppträtt. Initiativtagare till konceptet är artistbyrån Jubel, som fram till dags dato har genomfört över 200 digitala konserter och event.

Låt Live Leva – 1 år är uppbyggd precis som en vanlig festival där besökaren sömlöst kan flytta sig mellan fem scener spridda mellan Stockholm (Nalen & Södra Teatern), Göteborg (Pustervik & Oceanen) och Malmö (Babel). Fler artister utöver de ovanstående tillkommer under våren.

Läs även: Olle Grafström släpper ny singel.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2021.

0 Kommentera