Foto: Pontus Hammaström

Olle Grafström släpper ny singel

09:20 5 Mar 2021

Singelaktuella Olle Grafström slog igenom med gruppen Tjuvjakt och idag släpper han singeln TL från sitt kommande soloalbum Fegis. Olle är en av artisterna som spelar på Låt Live Leva den 10 april. 

Vi har prata med Olle om singeln, det kommande albumet och varför han tog steget till att bli soloartist.
– Jag tror de flesta kreativa människor drömmer om att testa den där kreativa grejen man inte gör just NU. Och efter flera år av Tjuvjakt och att ha jobbat i en grupp så kände jag behovet av att testa och göra något helt själv vilket jag aldrig riktigt gjort innan at that time!

Hur har ditt sound förändrats under dessa två år? 
– Mycket har förändrats. Jag har gått igenom saker som gjort mig annorlunda som person, men också utvecklats rent musikaliskt vilket gjort att musiken tagit en ny riktning. Till skillnad från förra plattan så ville jag att det här albumet skulle vara mer som ett grupparbete, även om jag har sista ordet. Men den kanske största skillnaden är att majoriteten av låtarna är gitarrbaserade snarare än piano som det ofta varit innan.

Berätta om din singel TL
– Den första versionen av TL kom till 2019 när jag var i Los Angeles, för att jag inte hade någon utrustning med mig så försökte jag göra det till en kul utmaning att jag skulle göra någonting (ett beat, en ackordföljd, en låt) varje dag i dem tre månaderna jag var där. Förra året så satte jag mig ner med Fredrik i Tjuvjakt och tillsammans formade vi den till vad den är idag! Jag flörtar med punk fast jag ville göra en modern take på det, inspirerat av Mura Masa och Slowthai. Efter att ha gått igenom ett breakup så välde massa frustration ur mig och känslan av att man vill skrika ut högt och springa och slå sönder någonting. 

Berätta om ditt kommande album och när det släpps. 
– Det senaste året har varit ett brutalt år på många sätt för oss alla, men ur ett jobbperspektiv har det varit min första upplevelse av att jobba mer 9-5! Så har varit otroligt mycket i studion och testat massor med idéer och lyssnat på otroligt många människor jag ser upp till, unga och gamla. Jag skulle säga att mitt kommande album egentligen bara är ett best of album av all musik som kom till 2020 för mig. Men för att det kom till under en så koncentrerad period så tycker jag ändå det känns som att det finns en väldigt tydlig röd tråd genom albumet, soundmässigt och tematiskt. Plattan heter Fegis, för jag älskar det ordet, haha! Det är liksom det fulaste man kan vara. Releasedatum vet jag inte ens själv än men det kommer massor med singlar i alla fall. 

Du spelar på Låt Live Leva, vad är ditt bästa konsertminne?
– Easy! Jag var 17 och hade snott min brorsas pass, va på Berns och såg Pendulum. Sista låten "watercolour" så lyfter mina kompisar upp mig och i droppet så flyter jag liksom längs med publiken! Det var helt magiska sekunder tills publiken kastade mig över stängslet upp på scenen och några vakter rykte iväg mig. Förmodligen färgad av nostalgi men svårt att toppa.

Lyssna på TL här.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!