Nicole Falciani checkar in

12:53 8 Mar 2021

Vem vinner Paradise Hotel 2021? Det och ett par saker till har Frasse Levinsson frågat den nya programledaren Nicole Falciani.

Den hårt belastade sjukvårdspersonalen på Sveriges intensivvårdsavdelningar och de ensamma åldringarna som sitter barrikaderade i sina hem i all ära. Men frågan är om inte de nybakade Paradise Hotel-deltagarna är de som drabbats allra hårdast av pandemin. Allt de drömt om är att doppa kuken i en blå drink till tonerna av Genom eld och vatten, samtidigt som en hel nattklubb i låt oss säga Säffle dyrkar marken de går på. Nu finns det inga barturnéer med Michael Brinkenstjärna att komma hem till. Och när det väl blir möjligt för honom att valla runt nästa gäng sökande ungdomar i Sverige kommer brinntiden för deras kändisskap vara över för de allra flesta. Det törs jag säga trots att jag inte är statsepidemiolog.

Men det där är ingenting som Nicole Falciani behöver bry sig om. Med sina 320 000 följare på Instagram och sitt nya jobb som programledare för Paradise Hotel är hon garanterad längre tid i strålkastarljuset. Hon fortsätter förmodligen vara relevant när Anders Tegnell slutar vara det. Därför ringde jag upp henne en solig dag i mars.

Hej Nicole. Hur gick det till när du fick ditt nya jobb?
– Jag blev uppringd av produktionsbolaget Mastiff som sa att Rebecca Stella skulle sluta och att de behövde hitta en ny programledare. Jag var ett av namnen de funderade på och de frågade om jag var intresserade av att komma in på en casting.

Frågade de om du satt ner innan de berättade vad det handlade om?
– Haha, nej det gjorde de inte. De frågade om jag hade tid att prata lite.

Var det självklart för dig att tacka ja?
– Från början trodde jag inte att jag skulle få det. Jag gick på castingen mest som en kul grej. Men när jag väl fick jobbet var det självklart att säga ja. Jag har velat bli programledare jättelänge och man älskar ju Paradise Hotel.

Vad är det du älskar med Paradise Hotel?

– Allt kaos. Det är ju så långt i från mitt egna liv som möjligt.

Hade du kunnat tänka dig att medverka som deltagare?
– Haha, nä det hade jag inte.

Varför inte?

– Jag är ju ingen festprisse. Så det hade inte passat mig så bra. Jag hade inte varit en bra deltagare.

Hur tyckte du att det gick att axla Rebecca Stellas mantel?
– Jag tyckte det gick superbra. Trots att vi är oerhört olika som personer och har väldigt olika sätt att programleda på.

Hur skiljer ni er åt?

– Jag har mycket närmare till skratt och försöker vara lite mer tjenis med deltagarna. Jag försökte bygga en vänskaplig relation för att få dem att bjuda på sig själva. Det är så jag är i mitt privatliv också.

Arne Weise brukade ju alltid ringa och ge sin välsignelse till årets julvärd. Ringde Rebecca dig och gav sin välsignelse när du fick jobbet?

– Haha, nej det har hon inte gjort. Men hon har pratat gott om mig i sin podd. Så jag tror att jag har hennes välsignelse.

När det blev klart att du skulle vara programledare gick Paow ut och sa att du var för orutinerad och att du skulle bli uppkäkad. Blev du det?
– Jag blev inte uppkäkad. Jag tror Paow har fel bild av hur jag är som person. Om man känner mig vet man att jag är envis och har väldigt mycket pondus. Jag är inte rädd för att säga ifrån. Det var mer deltagarna som var rädda för mig än tvärtom.

Det sägs ju att den riktiga dokusåpan är den som sker bakom kamerorna. Och att produktionens festande i Mexiko hade varit minst lika spännande att följa som själva programmet. Kan du bekräfta det?
– Det finns en anledning till att det kallas ”Parallell hotel”.

Hur var livet i Mexiko?
– Det var skithärligt att komma ifrån vintern i Sverige. Men vi var ju i karantän, vi fick bara röra oss mellan vårt hotell och hotellet som programmet spelas in på. Så det var ju rätt segt på slutet.

Jag blev förvånad över att ni ens kunde spela in. Ex on the beach tvingades ju flytta till Stenungsund till exempel. Men Paradise Hotel tuffar på.
– Ja, men just eftersom vi kunde vara i karantän under hela inspelningsperioden, vi träffade inte någon utanför programmet, kände sig produktionen säkra på att vi kunde hålla oss säkra i alla led.

Tack gud för det. Vad kan du berätta om den nya säsongen?
– Det blir som alltid mycket drama. Den här säsongen blir det faktiskt mycket kärlek också.

Vilka vinner?

– Det kan jag ju inte säga.

Hur ser framtiden ut nu då? Kommer du att fortsätta programleda Paradise Hotel?

– Det får vi se. Jag hoppas ju såklart på det.

Inget är påskrivet?
– Nej.

Har du några andra programledardrömmar?

– Jag älskar att stå framför kameran och är öppen för det mesta…

Vet du vem som också älskade att stå framför kameran och var öppen för det mesta?
– Va?

Inget. Fortsätt.
– Jag älskar att baka också. Så Hela Sverige bakar kanske vore något. Då hoppas jag att man får gå runt och smaka på allting också.

Läs även: Benjamin Ingrosso: Jag är rädd för att prata med tjejer

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2021.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!