Nanna Olasdotter Hallberg spår 2021

13:22 30 Dec 2020

Nanna Olasdotter Hallberg tror att 2021 blir året vi slutar söka moralisk och politisk renhet i allt och alla.

Vad var det bästa med 2020?
– Lösningen på Palmemordet. Och att jag blev religiös! Animist faktiskt. Det var i somras när jag cyklade ner i ett dike och förflyttades hela vägen till Platons idévärld. Eller någon typ av paradisisk parallell verklighet. Vilket jävla åk! Det är tydligen ingen ny företeelse att möta gud genom hjärnfrakturer. I en arkeologisk utgrävning från Dolní Věstonice hittades en jägar-samlargrupp med nästan identiska skador på skallbenet. Det finns forskare som spekulerar i att metoden kan ha varit en väg till gudarna eller i alla fall en del av en religiös rit. Min känsla av gudomlighet försvann inte när sommaren övergick i höst, istället så eskalerade den. ESKALERADE! Under vinter kändes det mesta gudomligt. Faktiskt allt. Vilket är ett sammanträffande då jägare och samlare ofta delade min nyvunna animistiska trosuppfattning, där allt anses vara besjälat.

Vad var det värsta med 2020?
– Att förlossningen blev det nya sextapet. Hade Paris Hilton och Kim Kardashian blivit kända idag hade vi inte fått se eshade pupiller och blaséavsugningar. De hade gett oss långa blogginlägg över sina förlossningsberättelser och livestreamade födslar. Det om något är ett ovärdigt sextape.

Hur drabbade pandemin dig personligen?
– Jag drabbades knappt alls egentligen, men jag har tappat lusten att leva.

Vem var roligast på Instagram?
– Instagram är en ointressant skuggvärld. 2020 var året vi började längta ut ur grottan.

Vad ser du fram emot 2021?
– Jag varken ser fram emot, längtar efter eller önskar mig något mer. Det enda som väntar mig nu är döden. Men visst skickar synapserna signaler av gammal vana till amygdalan när jag tänker på att giljotinen är framrullad. Personligheten ska halshuggas. Alltså allas. Jag orkar inte konsumera en till rusande stjärna som ger mig hela sin själ via en ny podd eller social medieplattform. Grinden står nu öppen mot 2021 för att släppa in lite riktig kunskap och kompetens. "Ååå vad det är kul att lära sig" känner jag inte, men jag vet att i det brukade vara kul i den gamla världen.  

Vem blir the next big thing?
– Ekonomi! Under de senaste 10 åren har det offentliga samtalet handlat ord. Blä, vad trött man är på språk och vad kul det ska bli att lära sig om maktens riktiga vardagsrum: nämligen pengar.

Vad blir trendigt?
– Stenåldern och Anna Odell igen. Hon är underbar.

Vad slutar vi med?
– Söka moralisk och politisk renhet i allt och alla. Vi kommer förstå att det jag eller du gör är inte är slutet för oss som samhälle. Det är vår kollektiva gärning och ansträngning som är avgörande. Individer kan dra åt helvete. Varenda en av oss. Det viktigaste vi gör 2021 är INTE att cancella alla med storhetsvansinne nog att tack ja till ett barnboksskontrakt med ett smakfullt fotat doftljus som enda referens i cv:t. Utan det viktigaste är perspektivet av helheten.

Vem/vad har satt sin sista potatis?
– Traumat! Och Stig Larsson. Sverige behöver en ny finkulturell nationalsexist. Någon med ny frisk energi och vitalitet som kan bidra med nya perspektiv på gammal manschauvinism.

Vad kommer vi låtsas gilla?
– Mammor igen. Vi är outhärdliga.

Vems klädstil vill vi sno?
– Katarina Frostensons.

Har du något nyårslöfte?
– Börja be kvällsbön igen. Så trevlig och behändig aktivitet.

Läs även: Nanna Olasdotter Hallberg: "Vi borde meditera oss genom undergången"

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar