Foto: Johannes Maxweller.

Mikael Einarsson öppnar Chez Jolie

15:18 12 Oct 2022

Lantlig franskt mat står på menyn när den välrenommerade kocken öppnar bistro.

Chez Jolie betyder Hemma hos Jolie och är ett namn som har legat Mikael Einarsson varmt om hjärtat länge. Hans förstfödda skulle ha hetat Jolie, men råkade bli en son. Med barn nummer två upprepade sig detta.
– Äntligen får jag döpa något som är mig kärt till Jolie. Ett namn som varit med en tid men som inte kommit till användning då livet överraskar, berättar Mikael Einarsson.

Chez Jolie ligger i Bardots tidigare lokaler på Ingmar Bergmans gata 2, en adress som har huserat en rad krogar genom åren. Nu är såväl mat som inredning klart inspirerade av den klassiskt franska bistron, vilket även märks i glasen. Vinlistan fokuserar nämligen även den på just franska viner från klassiska regioner.

Mikael Einarsson var senast kökschef för Brasserie Astoria och har tidigare jobbat för såväl Leijontornet som Pontus in the Greenhouse i Stockholm. På sin internationella meritlista har han tvåstjärniga The Square i London. Mikael har också skrivit en rad kokböcker, bland dem 30 odödliga rätter tillsammans med krögaren Daniel Crespi.

Chez Jolie öppnar den 17 oktober på Ingmar Bergmans gata 2. Bordsbokningen är öppen och ligger på chezjolie.se.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!