Möllanrestaurangen Middle East öppnar nytt på Södra Förstadsgatan i vår – samtidigt passar de på att lansera sin nya snabbmatsinnovation: halloumikebab.
Middle East-ägarna Waheed al Aytouni och Khaled Abou Joumaa har precis fått bygglov av kommunen. Inom två månader planerar de att deras nya restaurang på Södra Förstadsgatan ska stå klar, färdigrenoverad och redo för hungriga gäster. Har man någon gång varit förbi och käkat på "vanliga" Middle East i korsningen Smedjegatan/Södra Förstadsgatan vet man ungefär vad man kan förvänta sig av menyn på det nya stället. Med ett litet, delikat undantag: halloumikebaben.
– Vi är först med den här idén i Sverige, berättar Waheed al Aytouni i en intervju med Sydsvenskan.
Halloumikebaben marineras i 24 timmar. Efter det träs den upp på det snurrande rotisseriet där den grillas över låg värme tillsammans med grönsaker. Vid beställning skärs halloumiblocken upp, precis som en kebab, och serveras i bröd tillsammans med sås och tillbehör.
Förvänta er en detaljerad recension av detta aptitretande påfund i samband med öppningsdagen.
Läs även: "Bästa restaurangerna i Malmö 2015"