Foto: Per Möller

Mayhem Creations

13:03 25 Oct 2019

Möt tjejerna som skapar fester efter behov.

I varje stad förs det diskussioner om vad som saknas i utelivet. Det kan vara att klubbar ska få ha öppet längre, att krav på servering av varm mat ska slopas och så vidare ut i oändligheten. För alla människor som ser brister i utelivet i sina städer finns det dock desto färre som faktiskt gör något åt det. I Göteborg är två av de senaste enhörningarna som tagit saken i egna händer Fanny Arvidius och Frida Haglund Olsson. Tillsammans står de bakom nystartade Mayhem Creations, som nu börjat arrangera klubbar i stan.

Frida och Fanny möttes för inte jättelänge sedan genom sin lärare på deras gemensamma utbildning inom event marketing management på Yrgo. Frida studerar fortfarande och Fanny är redan klar, men det var deras lärare Johan Carlberg som haft dem båda som faktiskt såg till att de blev vänner. Johan har ett rykte kring sig att vara duktig på att matcha ihop elever som han tror skulle komma bra överens, och Fanny och Frida blev en fullträff. De sågs på sin första kompisdejt på Bar Normal, och som Frida själv berättar - the rest is history.

Det tog dem nämligen inte lång tid att inse att de båda är ganska lika. De har båda tampats med tuffare perioder, de har mycket energi och är väldigt påhittiga och kreativa. Fanny och Frida har även långa bakgrunder inom klubbvärlden, men inte som arrangörer som nu. Fannys pappa är sedan tidigare krögare så den delen har alltid funnits i hennes liv, och hon har även jobbat på olika klubbar runt om i stan. Frida bytte i gymnasiet hästlivet mot klubblivet, och har sedan dess gjort lite blandat inom branschen. Till exempel har hon varit en så pass bra entrévärld på Lounge(s) att hon hamnade på Nöjesguidens lista över stadens bästa vakter tidigare i år.

Inter heller Frida har dock varit ansvarig för en klubb på det här sättet innan, så Mayhem Creations blir båda tjejernas premiär på den fronten. Tanken är att de ska skapa koncept som känns nya, roliga och lite exklusiva då och då runt om i staden. De ska ge en känsla av att upptäcka Göteborg på nytt samtidigt och därför är inte Mayhem Creations knutna till någon fast punkt. Till att börja med har de i alla fall inlett ett samarbete med Ess Group, där Pigalle blev första platsen för Mayhems event. Där höll de i en kräftskiva med tjugo tjejkompisar inbjudna, i ett rum som kallas biblioteket där inte så många varit. Kvällen blev en succé, och Frida och Fanny berättar att det var precis den typen av känsla de ville lyckas med som infann sig. 
– Jag kollade på folk när de såg lokalen för första gången den kvällen och hur de spärrade upp ögonen. Att sätta sjukt härliga människor i en annorlunda miljö som de inte varit i innan blir så himla roligt. Det var precis det vi ville åstadkomma, att fastän alla inte kände varandra så kändes det som att de gjorde det, berättar Frida.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av MAYHEM CREATIONS (@mayhem.creations)

Nu kommer de att fortsätta utveckla Mayhem Creations hos Brasserie Lipp på Avenyn, där såväl inbjudna som härliga och nyfikna personer är välkomna. Premiärkvällen är fredag den 25 oktober och där kommer Mayhem att hålla hus fram till årsskiftet, samtidigt som andra event kan dyka upp på andra ställen. Hos Brasserie Lipp vill Frida och Fanny åstadkomma en liknande känsla som på Pigalle, att låta deras gäster upptäcka en miljö och plats de kanske inte känner till så bra i ett gott sällskap. 
– Folk känner kanske inte till att Brasserie Lipp till exempel satsar jättemycket på konst. De byter konst i lokalen väldigt ofta och har fantastiska konstnärer hos sig. Sedan bygger de lokalen och konceptet utifrån det på ett superfint sätt. Det vill vi verkligen visa upp, säger Frida.
– Det är det jag tycker är så intressant. Man blir ju hungrig att visa upp den här fina lokalen, och det finns så mycket potential för vad man kan göra i den. Det är kul både för oss och gästerna att få upp ögonen för Brasserie Lipp som koncept, fortsätter Fanny.

Klubben på Brasserie Lipp kommer att hålla igång under 22-01, timmarna som annars ofta kan spenderas i ett mellanläge efter en middag och innan en nattklubb börjar bli levande. Där såg nämligen tjejerna ett tomrum i Göteborgs uteliv, vilket de tycker att det finns alternativ på i städer som Köpenhamn och Stockholm. Sen kan en välja att gå hem vid 01 eller gå vidare, men det viktigaste är att förgylla just de timmarna emellan som annars inte är så självklara. Vad nästa lucka som de hittar i Göteborgs uteliv blir får en vänta och se.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2019.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!