Max lanserar växtbaserad Delifreshburgare

07:00 23 May 2019

Den svenska hamburgerkedjan sällar sig till skaran av plantburgarproducenter.

Max har som uttalat mål att hälften av kedjans sålda måltider ska bestå av något annat än rött kött år 2022. Motsvarande siffra ligger idag på 40 procent. 

Som ett led i detta lanserar nu burgarkedjan den nya plantburgaren Delifresh Plant Beef, en växtbaserad hamburgare som kommer att finnas på samtliga restauranger i Sverige, Norge och Danmark.
– Jag har provat alla kända produkter världen över i den här kategorin, Max Delifresh Plant Beef är best in class. Vårt mål är att alla köttätare ska känna att de fortfarande kan äta en grymt god ”köttburgare” utan att det faktiskt är kött, säger Claes Petersson, vice VD/Innovations- och utvecklingschef på Max Burgers.

Arbetet med att ta fram en köttburgare utan kött tog fart för drygt tre år sedan.
– Det inleddes i samband med att vi lanserade första delen av Green-familjen i januari 2016, berättar Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers. Vi påbörjade jakten efter ett alternativ som skulle passa för Max meny, men märkte snart att ingen av produkterna uppfyllde våra hårda krav på riktigt god smak. Därför bestämde vi oss för att utveckla en egen växtbaserad burgare för köttälskare. För mig blev beviset att vi var i mål när min köttälskande son inte kände någon skillnad.

Från och med den 23 maj kommer Max gäster att kunna beställa Delifresh Plant Beef burgaren på alla Grand Deluxe-alternativ. 

Läs även: Burger King lanserar växtburgare.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!