Burger King lanserar växtbaserad burgare

14:41 21 May 2019

Den växtbaserade burgartrenden fortsätter.

I höstas påstod varenda burgarhak med självaktning i Stockholm att de var först i Sverige med att servera den blödande vegburgaren. Nu hakar Burger King på köttimitationstrenden genom att införa Unbelievable Whopper och Unbelievable Chicken King på menyn. Sedan tidigare säljer Burger King en liknande burgare, Impossible Whopper, i USA. Sverige blir det första landet i Europa där Burger King erbjuder växtbaserade burgare.
– Unbelievable lanseras i en tid då många gäster efterfrågar fler alternativ för att minska sin köttkonsumtion. Precis som allt på vår meny kompromissar vi däremot aldrig med smaken och lever efter mottot att ”grillat är godast". Vi hoppas därför att de växtbaserade burgaralternativen kommer att tilltala både nya och befintliga gäster, säger Iwo Zakowski, vd för Burger King Sverige.

Från och med den 22 maj serveras Unbelievable på åtta restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö. I Stockholm finns de på Vasagatan, Odenplan, Medborgarplatsen och Gamla Stan. I Göteborg hittar du den på Avenyn och Järntorget, och i Malmö på Gustaf Adolfs torg och Triangeln. Senare i sommar kommer den finnas på samtliga Burger King i Sverige.

När jag ändå har ordet vill jag passa på att säga att Burger King kan fara åt helvete för att de gjort lock och sugrör till sin läsk till något man måste be om i kassan när man köper take away. Vad fan är det frågan om? Ska man behöva gå omkring och vara orolig för att läsken ska skvalpa ut? Om vi inte kan ha viss minimal levnadsstandard finns det ingen poäng med att rädda klimatet.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!