Mathias Dahlgren tolkar Södermalms snabbmat

10:16 11 Sep 2019

Matfestivalen Tugg är tillbaka i Teatern för andra året i rad, denna gång med stjärnkocken Mathias Dahlgren som hedersgäst. 

Mellan den 3-6 oktober anordnar Ringens matmarknad Teatern matfestivalen Tugg för andra året i rad. I samband med detta öppnar Mathias Dahlgren upp en exklusiv pop up-restaurang densamma. Rätterna som står på menyn består av kockens personliga tolkningar av såväl klassisk som nutida snabbmat. Sammansättningen som har inslag av alltifrån kolgrillat till thai och stekt strömming med mos beskrivs som en hyllning till Södermalms snabbmatspärlor.
– Södermalm erbjuder fantastisk fast food och i arbetet med menyn har jag tolkat några av mina personliga favoriter. Rätterna jag skapat fångar essensen av originalen men ger restaurangbesökarna nya upplevelser i form av råvaror, texturer och smakkombinationer, berättar Mathias Dahlgren.

Restaurangerna som kommer att tolkas är Amida kolgrill på Folkungagatan, Strömmingsvagnen vid Slussen och Thongwiset på Hornsgatan. Idén bakom Södermalm by Mathias Dahlgren är att vända på konceptet och se vad som händer när en stjärnkock får inspireras av, och tolka, klassisk snabbmat. Under matfestivalen Tugg kommer Ringens centrum, utöver Mathias Dahlgrens tillfälliga meny, att erbjuda besökare olika typer av mat- och dryckesprovningar, workshops och en exklusiv avsmakningsmeny med rätter från samtliga nio restauranger i Teatern.
– Vi är otroligt stolta över att få presentera Mathias Dahlgren som samarbetspartner under årets matfestival. Hans tolkningar av Södermalm har resulterat i tre fantastiskt goda och spännande rätter som vi tror att Tuggs besökare kommer att uppskatta, säger Tina Landelius, Kommunikationsansvarig på AMF Fastigheter som driver Ringen centrum och Tugg.

Matfestivalen Tugg pågår mellan den 3-6 oktober under Teaterns ordinarie öppettider. 

TEATERNS RESTAURANGER OCH KOCKAR

Manufacture – Danyel Couet och Sebastian Thureson
Mat i och mellan bröd, som äts med händerna.

Raamen – Adam Dahlberg och Albin Wessman
Japanska nudlar på svenska. 

Mama – Marco Baduone
Folkligt rotisserie. 

Nu – Sayan Isaksson
Snabbmat med inspiration från Hong Kong, Japan och Korea.

Snack Bar – Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal
Kebab, mackor och sallader på sydfranska.

Galinas – Oskar Larsson och Eloi Berthelin
Napolitansk pizza.

Malmø Falafel – Jimmy Dalí, Fatima Dalí och Jason ”Timbuktu” Diakité
Äkta falafel från Skåneland.

The Fishery – Malin Söderström
Mat från havet. 

K-märkt Patisserie – Daniel Roos
Modernt patisserie och bageri.

För mer information om workshops, dryckesprovningar och liknande kolla in ringencentrum.se/tugg2019.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!