Foto: Wolfgang Kleinschmidt.

Måns Zelmerlöw släpper cava

09:36 10 Feb 2021

Padelentreprenören, programledaren och artisten Måns Zelmerlöw är aktuell med en ny business. Denna gång är det spanska bubblor som gäller. 

Det finns få artister i Sverige som har lika många strängar på sin racket som Måns Zelmerlöw. Ena dagen lär han ut vett och etikett på sexan, nästa rider han naken på en häst bara för att ett ögonblick senare öppna ett padelcenter. Nu har turen kommit till alkoholbranschen, och det var redan från början självklart att produkten i fråga skulle bli just en cava. Spanien är nämligen Måns stora inspirationskälla när det kommer till mat och dryck, och har en så stor plats i artistens hjärta att han under en period faktiskt bosatte sig i Katalonien.
– Efter några veckor i Barcelona började jag hitta till restauranger som lokalbefolkningen gick till och fick mina första ”riktiga” tapasupplevelser. Vi satt i timmar och beställde in rätt efter rätt, drack cava sent in på natten och bara njöt. 

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw är framtagen i samarbete med den renommerade producenten Barcelona Brands S.L. Resultatet är en ekologisk och vegansk brut med en sockerhalt på 9,2 g/l.
– Inte för söt, inte för torr, och den fungerar till det mesta, både som sällskapsdryck eller till en riktig festmåltid.

Men jag måste fråga hur du tänkte kring namnet, hur kunde ni inte välja Cava Mia?
– Hahaha, det har jag inte ens tänkt på. Det var ju synd. Cara Mia är kanske inte den låt som ligger mig närmast om hjärtat längre men det är ett väldigt bra namn det håller jag med om. Det kanske blir en cava till längre fram, då lovar jag att den kommer att heta Cava Mia. Namnet är annars väldigt okomplicerat, vingården heter Hola och jag heter MZ.

Var kommer ditt intresse för mat och dryck ifrån?
– Jag har ätit och druckit väldigt mycket, det är väl det. Men intresset för att laga mat kom först när jag fick familj. Intresset för dryck har funnits där länge, och vi har bland annat kört vinprovningar i turnébussen under våra europaturnéer.

I en tidigare intervju retade vi dig för att det stod i en pressrelease för din senaste skiva att du “varit med" och skrivit i princip alla låtar. Hur mycket har du “varit med” under produktionen av din egen cava? 
– Det är klart att jag inte har varit så hands on, mycket på grund av att man inte har kunnat åka ner så mycket till Barcelona. Men jag har druckit mycket cava från regionen och provat ut en smak som är allround och passar till allt. Den är inte för torr och inte för söt, vilket gör att det är en perfekt måltidsdryck. Den är kanon till ångkokt torsk till exempel. 

Du var väldigt tidig in i padeltrenden, och fick med facit i hand rätt. Tror du att det är en ny cavaboom på gång?
– Det tror jag faktiskt! Jag tror att vi är på väg ut ur en proseccotrend och in i en cavatrend nu. Eftersom min padelspådom gick hem tror jag lika mycket på min cavaspådom.

Har du något bra aktietips? 
– Haha, självklart. Zaptec på Oslobörsen tror jag mycket på.

Måns Zelmerlöw är också aktuell som programledare för finalen i Melodifestivalen som går av stapeln den 13 mars. 

Har du något stalltips på vem som vinner Melodifestivalen i år? 
– Jag har inte fått höra alla bidrag än, utan bara de som sänts. Men enligt förhandssnacket ligger Tusse bra till, jag tror att han blir farlig!  

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw kostar 99 kronor och finns i Systembolagets beställningssortiment.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 02, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!