Macken Brewery tror på alcopops återfödelse

11:17 21 Dec 2017

Vi har pratat med Andrés Furukawa som är Brewmaster och grundare av Macken Brewery. Han har arbetat med öl och inom bryggeriindustrin sedan 1999. Under dessa år har han har jobbat på en hel del olika platser, till exempel Mexiko, Tyskland, Skottland, England och Sverige. 

Andres besökte på Nöjesguidens Ölmässa 2016 och 2017 och han tycker det är en välorganiserat evenemang med bra urval av bryggerier och en skön atmosfär. Detta blir hans första år som deltagare på mässan.
– Antalet ölmässor ökar men jag tycker att det är bra med konkurrens mellan mässor och exponering av hantverk i Sverige. Detta är bara början.

Favoritölen just nu är Weihenstephaner Korbinian - Doppelbock och annars föredrar Andres Oatmeal Stouts, till exempel Samuel Smiths Oatmeal Stout.

En bra öl kännetecknas av balans, hög drickbarhet och inspirerande smaker för att utforska och definiera när du provar det säger Andres, och att det som lockar med mikrobryggerier är att ölen berättar en story, och att det finns ett bredare spektrum av öl med stil och en mer mänsklig karaktär.

När vi frågar om nästa stora öltrend tror han att det förmodligen är lagrar med mer sofistikerade och klassiska smaksättningar som man låtit stå och dra, "neo-lagers" om man så vill. Han tror på Brewpubs, Taprooms och alcopops återfödelse.
– Du bör besöka en ölmässa för att utforska nya sensoriska upplevelser som du kanske har missat.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!