Lina Thomsgård spår 2023

09:45 25 Jan 2023

Lina Thomsgård tror att vi slutar med moralpanik och börjar med outfit repeating.

Vad var det bästa med 2022?
– Att alla mina personbundna spådomar från 2020 slog in, förvisso ett år för sent eftersom alla är så slöa. Men inget bräcker Stockholm stads elcyklar som kostar blott 157 kr för ett helt år. Vi är inte värdiga detta.

Vad var det värsta med 2022?
– Den påtagliga oron över världens tillstånd och alla dess olika uttryck t ex moralpanik, klippa topparna-aktivism, hastiga viktminskningar, influencerilska och superliten oläslig font i olika ”think pieces” på instastories av alla ställen. Har lärt mig av Björn i vår podd Dumma människor att oro bäst dämpas av att tänka ”ja så kan det kanske bli, vi får se” och det fungerar mycket bättre.

Vem var roligast på Instagram?
Behöver inte säga mer än kanayl. Återbesök med fördel min spåning från 2020.

Vad ser du fram emot 2023?
– Viktigast är att min regel för att komma ihåg hur man ska använda uttrycket låga och höga odds - byt ut ”odds” mot ”förvåning” - etablerar sig på bred front så att jag kan få ha åstadkommit något i mitt lilla liv. Sen hoppas jag att Josefin Jinder inte blir utbränd av alla frisörbesök så hon orkar fortsätta skriva krönikor.

Vem blir the next big thing?
– 
Ingen. Alla med vett och talang kommer framgent sträva efter att förbli okända för man blir ändå inte rik på att vara känd, bara självmedveten och olycklig. Folk kommer FLY rampljuset och Nexiko kommer behöva höja gaget till skyarna för att få folk att ställa upp i Alla mot alla och som vanligt kommer jag vara den sista på listan när andra hoppat av och självfallet kommer jag fortsätta tacka ja.

Vem/vad kommer att få aningen för litet utrymme i massmedia?
– Jag har ju precis förklarat att detta är allas dröm 2023.

Vad slutar vi med?
– Moralpanik. Vi har inte sett dess peak ännu men när den kommer (mycket snart) så inser alla att sånt larv i förlängningen dödar all konst och livslust.

Vad blir trendigt?
– Ett riktigt klandervärt beteende kommer stå högst i kurs som en markör mot moralpanik-eran. Balenciagas nallar kommer drömma om de lyckliga dagarna 2022 när läderkoppel var deras största problem. Till detta ägnar sig den riktiga 2023-människan även åt ”outfit repeating” och det är ett bra och viktigt namn från Tiktok för att ha på sig plagg flera gånger. En annan trendig grej som har softlaunchats senaste åren är att umgås med årsrika. Sofistikerat, elegant, kontinentalt. 2023 kommer det rakt av bli huggsexa om de piggaste åldringarna, och då menar jag inte bara mig själv. Det finns fortfarande äldre.

Vem/vad kommer att få aningen för mycket utrymme i massmedia?
– Grundlösa spådomar

Vad blir årets stora skandal?
– Finns redan så många från 2022 som behöver läcka, varför vaknar inte Sverige och ställer fler frågor om dom? Jag orkar inte bära på allt detta.

Vem skulle du vilja byta liv med?
– Hela gänget i Hotell Romantik, i synnerhet gosiga Merja.

Vad kommer vi att störa oss på?
– Ljudvolymen på musiken som spelas på Riche Fenix men ännu mer på oss töntar som går och ber dom att sänka ljudvolymen.

Vad kommer vi låtsas gilla?
– Oss själva för det ska tydligen väcka begär.

Vems klädstil vill vi sno?
– Buffy the vampire slayer. Inte jag naturligtvis men ni.

Har du något nyårslöfte?
– Att prata mindre och bli rik. Men sen fick jag under några små lyckliga jullovsdagar för mig att livet var för bekvämt och lovade mig själv att lida mer och nu är det ju för sent att ändra. Så sitter man ännu ett år och värker ur sig grundlösa spådomar helt obetalt som en skänk från nedan. Varsågoda.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!