Lina Thomsgård spår 2021

11:38 15 Dec 2020

Lina Thomsgård har glatt sig åt ett år utan brötiga konsertfilmer. 2021 kommer hon fortsätta störa sig på hobbymatbloggare som kommunicerar i vi-form.

Vad var det bästa med 2020?
– Att slippa brötiga konsertfilmer.

Vad var det värsta med 2020?
– Alla gamla som inte blev gosade med.

Hur drabbade pandemin dig personligen?
– Blev tjock, trött och odlingsintresserad men vem fan blev inte det. Gjorde ”apelsingirlanger”. Värst var att inte få sitta på kontoret med mina älsklingar på Stockholms Kvinnohistoriska (prisade av Nöjesguiden!). Olätt att vara museichef när hela staden stängde ner men vi lyckades göra både slutsåld bok, skolutställningar och mäktiga stadsvandringar trots att vi satt isolerade och utspridda över hela landet. Mitt gäng är så bra. Mera pris hitåt.

Vem var roligast på Instagram?
– Tommie Xs fredagar, Caitlin Reilly, Jason Firstman, Fanny Svärds imitationer, Hanna Brager och Zorbas Newton. Och självklart Linnea Wikblad. Och hon amerikanskan som mimade till Trump haha. Kul.

Vad ser du fram emot 2021?
– Att få gosa med gamla. OCH! Inte för att va tredje AP-fondenkvinnan men jag vill att vi bestämmer en dag när pandemin är över så vi kan fira. Även om det långsamt och gradvis löser sig vill jag ha en speciell dag, som efter ett krig. Helst global. Vimplar, alla på gatan, folk är ystra av glädje, konfetti, barn hästar ballonger tutor. Vi klarade det! Nu är det över! Hylla hjältarna! Så. Det måste vi få.

Vem blir the next big thing?
– Detta är min starkaste gren så lyssna här. Tove Norström, 2021 kommer hon leda lika många program som David Sundin och Pär Lärnström. Fanny Svärd på SVT, vilken pärla. Och om Julia Lyskova pallrar sig upp på en teaterscen kommer det såklart bli magi. Axel Winqvists poesidebut tror jag kommer få även lilla dumma mig att idka poesiläseri. Och om ni trodde att min poddkollega Björn Hedensjö inte kunde bli mer populär i etermedier tog ni så så fel, dom blir mer tokiga i psykologbae för varje sekund. När är Ailin Mirlashari klar på Konstfack? Då ni.

Vad blir trendigt?
– Av allt att döma kommer vi år 2021 se sjuåringar bäras i sjal och 15-åringar ammas på stan, föräldraskapet kommer vara så nära att. Vad mera då. Jo. Åldersblandat umgänge som utomlands där även gamla får gå på restaurang och klubb och med gamla menar jag moi. Korta naglar och kort hår, arkiv, 90-talsmöbler, husmanskost, psykologi, att gå på dans, att säga så så för att förstärka något, ”riktiga” jobb, smeknamn, alla kommer fortsätta sy, hängbröst, glasblåsning, egna kryddblandningar “Eriks curry”, och medlemsklubbar. Sen är jag redo att vidta åtgärder för att göra hyfs trendigt nu när vi ska ut i det sociala igen. Var så artig, alla. Bjud tillbaka, tacka för senast och kom inte tomhänt. Den tydligaste trenden kommer dock vara att sluta vara sell out i ordets mest ursprungliga betydelse. Att vara självständig, trovärdig och inte köpt av opportunistiska varumärken. Och detta är en välgrundad spaning för både CRFN och nån mer sa ungefär samma sak.

Vad slutar vi med?
– Se ut. Efter månader av isolering har vi slutat hålla på, dessutom har vi inte råd längre, och i slutändan vinner ändå alltid dom som föddes vackra så varför kämpa. Sen hoppas jag att många tar sitt lilla förnuft till fånga och slutar fråga stjärnorna om när. Och så får folk helst sluta HYRA UT sin lägga när dom är borta två veckor. Vad är det om, vad hände med det goda utlånet? Give a little.

Vad blir årets stora skandal?
– Hoppas ingen, mår illa av blodtörsten kring såna. Men blev rörd nu när jag tänkte på att få ses igen och kan börja ställa till med små skandaler, hur mysigt?

Vem/vad har satt sin sista potatis?
– Telefonsamtalet, hoppas hoppas.

Vem/vad kommer att få aningen för mycket utrymme i massmedia?
– Avsiktliga feltolkningar.

Vem/vad kommer få aningen för lite utrymme i massmedia?
– Ingrid Altino och Helle Schunnesson förtjänar mer utrymme. Men jag tror faktiskt 2022 är deras år, nu ska dom få ha det lite lugnt och skönt först. DIPS bör sändas varje dag hela tiden också. Kugel för Marie Agerhälls kroppsspråk.

Vem skulle du vilja byta liv med?
– Då tar jag antingen ung, rolig och ball som Essy Klingberg, eller mogen, skärpt och mäktig som hennes mamma Karin Magnusson. Tag mig gärna av daga om jag istället får bli nån av vackra dom.

Vad kommer vi låtsas gilla?
– Vänners låtar, böcker, filmer, tv-serier och poddar som vanligt. Och dom gillar våra alster och så byggs ett litet hetstipsande ekosystem som fungerar perfekt och de som förlorar är eventuellt allmänheten samt bildade kritiker som inte längre får något att säga till om.

Vems klädstil vill vi sno?
– Urtjusiga Lisa Ehlins naturligtvis.

Vem kommer vi att störa oss på?
– Alla hobbymatbloggare som förstör mitt flöde genom att kommunicera i vi-form: ”sen vill vi att den fräser sig gyllenbrun”. Nej. DU vill. Jag vill inte ett endaste dugg med din töntiga dumpling. Är du inte Linnea Wikblad så vill jag verkligen slippa ännu en ultravanlig take på ”ragu” (uttal ragoo) nästa år.

Har du något nyårslöfte?
– Samma som alltid: fixa mer guldkant, sluta avbryt, säg alltid tack.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!