Låtsas tjejer på internet att de har perfekta sexliv?

09:00 9 Jun 2016

Greta Thurfjell scrollar sig igenom en bitterljuv meme-trend.

Det är coolt att ha bra sex.

Det är svårt att säga exakt när det började vara det. Allt jag vet är att internet plötsligt svämmar över av memes som är explicit gjorda av och för straighta tjejer i ung till halvung ålder, och som nästan uteslutande handlar om förhållanden med män. Om att vara svartsjuk, om att bråka, och om att få så sinnessjukt bra d att man gör vad som helst för att få det igen.

Det är som att förflyttas tillbaka till högstadiet, fast med omkullkastade könsroller. “Hoe” är något tjejer kallar varandra med kärlek i rösten, man relaterar till varandras värk i ljumskar och ländrygg efter en natt med boo, det highfiveas i emojiform över att ha gett en kille en minnesvärd avsugning. Istället för infantila trollface-memes som skickas mellan skolbänksraderna på en Nokia-skärm taggar man sin bästis i Kim Kardashian som gråter över förlorad kuk-memes på Instagram. Och skriar av relate-skratt.

Om en kille inte kan få en att komma förväntas man säga “you can watch my fat ass twist boy, as I bounce to the next dick boy”, säga “who the fuck do you think I am?”, säga “boy, bye”. Det är i allra högsta grad önskvärt, förstås, att tjejer som ligger med killar lär sig att de är värda ett bra jävla knull. Frågan är bara: kan killarna som ligger med tjejerna keep up?

De dåliga killarna måste ju finnas kvar där ute. De som kommer för fort, de som har undermåliga kukar, de som vägrar dela med sig av orgasmer. Om alla har perfekt sex nuförtiden, vem ligger med dem?

Och är det realistiskt att tro att i samma sekund som den första tjejmemen skapades fattade killarna vinken? Eller finns det otaliga tjejer där ute som säger sig ha ridit sin kille till soluppgången, men som i verkligheten hade halvdant fyllesex och somnade utan att ha kommit en endaste gång? Vad gör det med våra sexliv om vi inte bara misslyckas med att hitta en fulländad sexpartner på första försöket, utan dessutom tvingas fantisera ihop fontänorgasmer och ljumskvärk för att inte avfärdas som pryda?

Jag tvivlar inte på att någon sjuttonåring någonstans verkligen har varit med om dick too bomb. Jag sörjer bara för alla de sjuttonåringar som tvingas ligga med dick som icke är särskilt bomb – och måste ljuga om det.

Läs även: "Jag minns alla mina kändismän och hur de brukade ta på mig".

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2016.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!