Julspecialer du bör se – och den du bör undvika

09:59 18 Dec 2022

Nästan alla långkörande serier har åtminstone ett julavsnitt. Här listar vi några som du kanske har missat. Samt en som du under alla omständigheter bör undvika.

Community Abed's uncontrollable christmas

Community – Abed’s Uncontrollable Christmas
Mästerliga humorserien Community om ett okonventionellt komvuxsällskap har flera julspecialer under bältet, men den allra märkligaste är förmodligen den där Aspergers-Abed får en psykos och vaknar upp i ett leranimerat stop-motion-avsnitt. Community är ökänt för hur showrunnern Dan Harmon brände budgeten på sina absurda, påkostade utspel. Abed’s uncontrollable Christmas är inget undantag.

Black Mirror White christmas

Black Mirror – White Christmas
Techdystopin Black Mirror har givetvis en julspecial som ligger i linje med seriens tonalitet; hopplöst mörka skräckhistorier med sociala medier-tema. Jon Hamm spelar den skrupelfrie affärsmannen som medelst avancerad teknologi omvandlat människor till ”digitala assistenter”. Upplösningen är lika julkul som att bli alkoholförgiftad av vinglögg.

The Guardians of the Galaxy holiday special

The Guardians of the Galaxy Holiday Special
Efter att ha hört den sorgliga historien om hur Peter Quill fick julen förstörd som barn bestämmer sig galaxhjältarna Mantis och Drax för att rädda julen en gång för alla. En ganska basic julspecial vore det inte för att storyn bygger på att de ska kidnappa Kevin Bacon.

Star Wars holiday special

Star Wars Holiday Special
Star Wars ”julspecial” är ökänd för att vara den i särklass sämsta i genren. Vilket inte gör den mindre sevärd. Det här är lika mycket en absurd skitfest som det är en tågkrasch som du inte kan slita blicken ifrån. Att Star Wars-varumärket lyckades överleva denna special är sannerligen ett julmirakel.

Undvik!

Ted Lasso – Carol of the Bells
Man börjar ana oråd när en julspecial släpps mitt i sommaren. Antingen försöker de gömma haveriet, eller så är de så stolta över sitt verk att de inte kunde hålla sig. Oavsett … Jösses! Serien om den barnsligt naive jänkaren som råkar bli premier league-tränare, utan att veta shite om fotboll, är en historia som efter mycket jobb vinner över tittaren. ”Carol of the bells” gör allt det jobbet ogjort genom att visa Ted Lasso med vänner från deras mest outhärdliga sidor. Fast lite imponerande är det ändå att ha ihjäl både en tv-serie och julstämningen med en smäll.

Läs även: "Världshistoriens sämsta julspecial".

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!